بیماری آرتروز زانو در جوانی

بررسی بیماری آرتروز زانو در جوانی و نوجوانی

5/5 - (3 امتیاز)
  • یکی از بیماری‌های نسبتا شایع در بسیاری از جوامع بیماری آرتروز جوانی است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که بیماری آرتروز فقط مخصوص افراد سالمند است؛ اما متاسفانه امروزه به دلیل مواردی مانند: سبک زندگی اشتباه و حرکات ورزشی غلط جوانان نیز به بیماری آرتروز مبتلا می‌شوند. بیماری آرتروز جوانان با مشکلاتی مانند: محدودیت حرکتی، ناپایداری، صداهای مفصلی و درد بدن همراه است. برای تشخیص این بیماری از روش‌هایی مثل MRI استفاده می‌کنند. بهترین روش‌های درمان بیماری آرتروز زانو در جوانی تزریق PRP زانو و انجام تمرینات اصلاحی است.

    علت بوجود آمدن آرتروز چیست؟ بهترین درمان آرتروز زانو در جوانی چیست؟

    برای افرایش آگاهی شما در خصوص این بیماری در این سری از مقالات نی مارکت قصد داریم در خصوص چیستی، علائم و بهترین درمان‌های بیماری آرتروز زانو در جوانی صحبت کنیم. اگر شما هم جزء افراد مبتلا یا در معرض ابتلا به این بیماری هستید، برای افزایش آگاهی خود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

    دلیل بروز آرتروز زانو چیست؟

    بیماری آرتروز زانو در واقع نوعی بیماری پیش رونده است که در آن غضروف زانو ساییده شده و مفصل به تدریج آسیب می‌بیند. این بیماری بیشتر در افراد سالمند و افرادی که به علت نوع مشاغل خود فعالیت‌های فیزیکی سنگین را انجام می‌دهند؛ دیده می‌شود. این بیماری بیشتر در دست‌ها، لگن و ستون فقرات ایجاد میگردد. اطراف تمام استخوان‌ها با لایه‌ای از غضروف پوشانده شده است. وظیفه غضروف‌ها حمایت و محافظت از مفاصل است. زمانی که بافت غضروف آسیب دیده و نازک شود، به دلیل کشیده شده استخوان‌ها به یکدیگر فرد دچار آسیب و درد شدید می‌گردد. به این وضعیت آتروز گفته می‌شود.

    آرتروز زانو به آرامی شروع شده و به تدریج تشدید می‌شود. جالب است که بدانید شایع‌ترین علت ورم شدید و دردناک مفاصل، ابتلا به آرتروز زانو است. این بیماری در زنان شیوع بیشتری دارد. بیماری آرتروز به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود که شامل: استئوآرتروز اولیه (ناشی از افزایش سن و فشار بیش از حد و مکرر به زانوها) و استئوآرتروز ثانویه ( در افراد زیر 40 سال به دلیل عواملی مانند: یائسگی زودرس، ابتلا به بیماری‌های متابولیک و مادرزادی و ضربه سخت به زانو ایجاد می‌شود) است.

    متداول‌ترین علائم بیماری آرتروز عبارتند از:

    • درد و التهاب شدید در زانو
    • خشکی زانو و ناتوانی در حرکت دادن آن پس از نشستن طولانی مدت
    • احساس گرمی در اطراف مفصل آسیب دیده
    • کاهش محدوده حرکتی
    • درد شدید هنگام انجام کارهایی مانند: بالا رفتن از پله و خم شدن
    • شنیدن صدای تق تق
    • احساس ضعف و کاهش تعادل
    • تغییر حالت و کج شدن نسبی زانوها
    آرتروز زانو در جوانی

    آرتروز زانو در جوانی چیست؟

    متاسفانه برخلاف تصور بسیاری از افراد بیماری آرتروز در سنین زیر 40 سال نیز ممکن است فرد را درگیر کند. در حال حاضر حدود 300000 کودک زیر 16 سال را در ایالات متحده به این مبتلا هستند. بیماری آرتروز جوانان به دلیل ژنتیک و وارد شدن فشار بیش از حد روی زانو ایجاد می‌شود. سایر علل ابتلا به این بیماری شامل: ابتلا به بیماری التهابی، کم تحرکی، افزایش وزن، ضعف بیش از حد عضلات، مشکلاتی مانند زانوی پرانتزی، ضربه خوردن زانو، دررفتگی کاسه زانو، پارگی ACL  و جوش خوردن نابه جای استخوان پس از شکستگی است. همچنین انجام ورزش‌های سنگین و استفاده از کفش‌های نامناسب نیز جزء مقصرهای ابتلا به بیماری ارتروز زانو در سنین پایین است. علائم این بیرون دائمی نیستند. یعنی بنابر شرایط افراد دردها ممکن است تسکین یافته و یا مجددا تشدید شوند.

    آرتروز زانو در جوانان با مشکلاتی مانند: درد شدید، التهاب، تورم و درد زانو همراه است. همچنین در صورت عدم درمان بیماری به مرور زمان شدیدتر شده و مشکلات دیگری مانند ناپایداری، ضعف شدید، کاهش تعادل و کاهش محدوده حرکتی همراه است. برای تشخیص این بیماری از روش‌هایی مانند: MRI، سی تی اسکن و رادیوگرافی استفاده می‌شود. در نظر داشته باشید پس از مشاهده علائم احتمالی ابتلا به بیماری، باید با مراجعه به پزشک و انجام روش‌های تشخیصی مختلف از وضعیت خود آگاه شده و در صورت ابتلا به بیماری آرتروز جوانی فورا درمان را آغاز کنید.

    بیشتر بخوانید : علت درد بغل زانو از داخل

    آرتروز زانو در کودکان و نوجوانان

    علاوه بر جوانان و سالمندان، بیماری آرتروز در کودکان و نوجوانان نیز ممکن است ایجاد شود. در این افراد آرتروز اغلب ناشی از اختلال مفصلی به نام استئوکندریت دیسکانس است. این بیماری بدین صورت است که بخشی از استخوان از محل اصلی خود جدا شده و و پس از فشار آوردن به غضروف اطراف خود باعث نرم شدن و ساییدگی غضروف می‌شود. آرتروز زانو در کودکان و نوجوانان به مرور زمان سبب دژنراسیون مفصل، از بین رفتن کامل غضروف و ابتلا به بیماری آرتریت شدید در نوجوانان ‌شود. استئوکندریت دیسکانس بیشتر در قسمت‌هایی از بدن مانند: مچ پا، زانو و آرنج ایجاد می‌شود.

    بیماری  استئوکندریت دیسکانس بیشتر در کودکان و نوجوانانی دیده می‌شود که به طور مرتب ورزش سنگین می‌کنند و یا به طور ژنتیکی عضلات ضعیفی دارند. در بعضی از موارد بیماری آرتروز در کودکان ون وجوانان به خودی خود درمان می‌شود. در موارد شدید نیز لازم است از تکنیک‌های جراحی برای کاهش اسیب به غضروف استفاده گردد.

    غذا و ویتامین مخصوص آرتروز زانو

    علائم آرتروز در نوجوانان چیست؟

    مطالعه علائم بیماری به شما کمک می‌کند که پس از بررسی آنها حدس بزنید که آیا به این بیماری مبتلا هستید یا خیر. در نظر داشته باشید که تشخیص این بیماری از طریق انجام آزمایش‌های مختلف صورت می‌گیرد. بنابراین از تشخیص و درمان خانگی جدا بپرهیزید. در این قسمت به مهم‌ترین علائم بیماری آرتروز زانو در جوانان اشاره خواهیم کرد.

    مهم‌ترین علائم آرتروز زانو در زنان و مردان شامل موارد زیر است:

    • احساس درد شدید در زانو
    • احساس سفتی زانو
    • خشکی مفاصل
    • التهاب و احساس گرمی در اطراف مفصل
    • فغل شدن ناگهانی زانو
    • صدا دادن زانو
    • تورم در زانو
    • کاهش دامنه حرکتی
    • اختلال در راه ‌رفتن
    • بروز مشکلات زانو مانند زانتوی پرانتزی
    • اضافه وزن
    • بی تحرکی
    • انجام حرکت‌های تکراری
    • درد شدید هنگام خم شدن

    عوامل تشدید کننده علائم آرتروز زانو در جوانی

    • افزایش وزن بدن و فشار روی زانو
    • تمرینانت ورزشی سخت
    • انجام حرکات تکراری و مکرر
    • رژیم غذایی نادرست
    • بی تحرکی
    • سابقه ابتلا به بیماری‌هایی مانند نرمی استخوان
    علائم آرتروز زانو در نوجوانان چیست؟

    انواع آرتروز زانو در جوانان

    بیماری ارتروز زانو در جوانی دارای انواع مختلفی است. این بیماری به آرامی شروع شده و به مرور زمان آغاز شده و به آرامی تشدید می‌شود. بیماری آتروز در جوانان در نهایت سبب ساییدگی کامل غضروف و از بین رفتن کامل آن می‌شود.

    انواع آرتروز زانو در جوانان شامل موارد زیر است:

    آرتروز مدیال (داخلی): شایع‌ترین نوع ارتروز زانو در سنین پایین آرتروز مدیال است. در این وضعیت قسمت داخلی مفصل زانو درگیر شده و به مرور زمان به دلیل سایش دائمی غضروف استخوان قسمت زیرین زانو نمایان می‌شود. علامت مهم ابتلا به آتروز مدیال درد و تورم شدید است.

    آرتروز خارجی: در آرتروز خارجی قسمت خارجی مفصل زانو درگیر می‌شود. به همین دلیل در قسمت خارجی زانوهای خود احساس درد و التهاب خواهید کرد. در بیماری آرتروز خارجی مشکلاتی مانند زانوی پرانتزی ایجاد می‌شود.

    آرتروز ناحیه بین مفصلی: در این وضعیت سطوح میانی استخوان ران و درشت نی تحریک و ملتهب می‌شود. بیماران مبتلا به آرتروز ناحیه بین مفصلی، درد و تورم زیادی را احساس خواهید کرد.

    آرتروز همه جانبه: در این شرایط تمام بخش‌های داخلی و خارجی مفصل زانو شما درگیر شده و دچار درد و التهاب می‌شود.

    روش‌های پیشگیری از آرتروز زانو در جوانی

    متاسفانه بیماری آرتروز جزء بیماری‌هایی است که در بسیاری از موارد به دلایل ژنتیکی فرد را درگیر می‌کند. بنابراین اگر در اعضای خانوادتان سابقه بیماری آرتروز وجود دارد باید بیش از سایرین مراقب زانوهای خود باشید! در این شرایط لازم است از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کرده و ضمن حفظ وزن خود در شرایط متعادل، هنگام راه رفتن از کفش مناسب استفاده فرمایید. برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری توصیه می‌شود ورزش‌های اصلاحی مخصوص تقویت عضلات را نیز انجام دهید.

     از کجا بفهمیم ارتروز داریم؟

    برای تشخیص بیماری ارتروز جوانان ابتدا معاینات فیزیکی انجام می‌شود. در صورتی که تشخیص داده شد دامنه حرکتی بیمار کاهش پیدا کرده است، روش‌هایی مانند MRI، رادیوگرافی و سی تی اسکن انجام می‌شود. برای اینکه حدس بزنید آیا به این بیماری مبتلا هستید یا خیر، علائم ذکر شده در قسمت بالای مقاله را بررسی کنید.

    درمان آرتروز زانو در جوانی

    بهترین روش درمان برای آرتروز زانو در جوانی پیشگیری از ابتلا به بیماری است. توصیه میکنیم از طریق حفظ وزن متعادل، استفاده از کفش مناسب، پرهیز از انجام ورزش‌های سنگین از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. انجام ورزش‌های اصلاحی نیز از طریق تقویت عضلات از ابتلا به آرتروز جلوگیری می‌کند. در ادامه به بهترین روش‌های درمان ارتروز زانو در سنین پایین اشاره خواهیم کرد.

    بهترین روش‌های کاهش درد و درمان آتروز در جوانی عبارتند از:

    • استراحت میان انجام تمرینات ورزشی خود را فراموش نکنید.
    • هنگام درد و تورم مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سبب کاهش التهاب و درد می‌شود.
    • تزریق پی آرپی PRP زانو از طریق روان کردن مفصل سبب کاهش ناپایداری زانو می‌گردد.
    • استفاده از ابزارهای کمکی مانند زانوبند زاپیامکس به کاهش درد و بهبود دامنه حرکتی افراد کمک می‌کند.
    • ورزش کردن سبب تقویت عضلات، کنترل وزن و کند کردن روند پیشرفت بیماری می‌شود.
    درمان آرتروز زانو در جوانی

    1. جراحی آرتروز زانو چه زمانی لازم است؟

    زمانی که درد زانو به قدری شدید باشد که قادر به انجام کارهای معمولی روزمره خود نباشید و انجام روش درمانی غیر جراحی موثر واقع نشود، برای کاهش اثرات بیماری آتروز، جراحی انجام می‌شود.

    2. بهترین غذاهای پیشگیری کننده از آرتروز زانو چیست؟

    بهترین غذاهای پیشگیری کننده از ابتلا به آتروز زانو شامل موارد زیر است:

    مصرف میوه و سبزیهای حاوی ویتامین c

    مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین D و کلسیم

    کاهش مصرف نمک به دلیل تورم مفاصل

    دریافت مقدار کافی پروتئین از طریق مصرف تخم مرغ و شیر

    محدود کردن مصرف شیرینی جات و قند (سبب افزایش التهاب می‌شود)

    3. آیا آرتروز زانو در جوانان قابل درمان است؟

    بله؛ از طریق انجام روش‌های ذکر شده می‌توانید از ابتلا به بیماری جلوگیری کرده و در صورت ابتلا با انجام ورزش‌های اصلاحی و مصرف داروهای ضد التهاب به درمان بیماری خود کمک کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید