یکی از مشکلات شایعی که ممکن است در خانمها بروز کند، بیرون زدگی استخوان دنبالچه است. این عارضه درد زیادی را برای فرد به همراه دارد و باعث میشود تا بیمار نتواند به درستی فعالیتهای روزمره خود را انجام دهد.
اما علت بروز این عارضه چیست و درمان آن چگونه است؟ ایا بیرون زدگی استخوان دنبالچه یک مشکل ساختاری در بدن است یا یک آسیب؟ در این محتوا از نی مارکت به بررسی این موضوع میپردازیم پس اگر شما نیز دچار بیرون زدگی دنبالچه هستید، تا پایان ما را همراهی کنید.
علت درد دنبالچه در خانمها چیست؟
دنبالچه قسمتی از ستون فقرات است که وظیفه تحمل وزن فرد را در حین نشستن دارد اما گاهی ممکن است که استخوان انتهایی در ستون فقرات دچار بیرون زدگی شود که این موضوع باعث درد در هنگام نشستن، رابطه جنسی، دوران قاعدگی و اجابت مزاج خواهد شد.
این درد میتواند تا ماهها طول بکشد و در نهایت به یک عارضه مزمن و طاقتفرسا تبدیل شود اما چه عواملی در بروز این عارضه تاثیرگذار هستند؟ در این بخش به بررسی این عوامل میپردازیم. با توجه به تحقیقات انجامشده، خانمها ۵ برابر بیشتر از آقایان به بیرون زدگی استخوان دنبالچه مبتلا میشوند که علت این موضوع به شرح زیر است.
- ضربه در اثر افتادن: ممکن است در حین کارهای روزمره، ورزش و حادثه استخوان دنبالچه آسیب ببیند و دچار بیرونزدگی شود.
- اضافه وزن: معمولا خانمها اضافه وزن و چربی بیشتری نسبت به آقایان دارند که همین موضوع باعث فشار بیشتر به دنبالچه و ماهیچه و رباطهای مرتبط با آن میشود و در نهایت بیرونزدگی این استخوان را به دنبال دارد.
- از دست دادن وزن: علاوهبر چاقی، لاغری و از دست دادن بیش از حد وزن نیز باعث میشود تا استخوان دنبالچه دچار ساییدگی و بیرونزدگی شود و درد زیادی را به فرد تحمیل کند.
- بارداری: یکی از عوامل تاثیرگذار در بیرونزدگی استخوان دنبالچه در خانمها، دوران بارداری به خصوص ۳ ماه آخر است. در این دوران به دلیل اینکه بدن باید برای زایمان آماده شود، ماهیچه و تاندونهای نزدیک به دنبالچه به مقدار زیادی کشیده میشوند و این موضوع میتواند بسیار دردناک باشد.
- نشستن بیشازحد: معمولا افرادی که کار اداری دارند یا به مدت زیادی مشغول درس خواندن هستند به دلیل فشار زیادی که بر این استخوان وارد میکنند، دچار بیرون زدگی استخوان دنبالچه میشوند. بنابراین نشستن طولانیمدت و نشستن بر جسم سخت و سفت احتمال بروز این عارضه را افزایش میدهد.
- ورزش: برخی ورزشها مانند دوچرخهسواری یا قایقرانی اگر به طور مکرر انجام شوند میتوانند باعث کشش بیش از حد بافتهای نرم اطراف دنبالچه شوند و در نهایت بیرونزدگی این استخوان را حاصل کنند.
- مشکلات سیستم گوارش: گاهی بیماریهای گوارشی مانند مشکلات روده و یبوست میتواند منجر به درد دنبالچه شود که با برطرف کردن این مشکلات میتوان باعث درمان بیرون زدگی استخوان دنبالچه شد
- تومورها و سرطانها: همچنین ممکن است سرطان،کیست یا تومورهای مختلفی در زنان بروز کند که این موارد منجر به آسیب دنبالچه شوند.
با توجه به اینکه علت درد دنبالچه میتواند متفاوت باشد، لازم است تا برای تشخیص دقیق بیماری و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.
درباره خرید زانوبند زاپیامکس با تخفیف چه میدانید؟
عفونت دنبالچه در زنان چگونه اتفاق میافتد؟
دنبالچه یک رباط و تاندون است که با اندازه کوچکی که دارد، وظایف مهمی در بدن را انجام میدهد. گاهی این ناحیه در زنان دچار عفونت میشود که علت بروز آن سندرومها و تومورهای مختلف است.
ممکن است در اثر سرطان یا بروز تومور در این ناحیه، خانمها دچار عفونت دنبالچه شوند. همچنین بیماریهای رحمی و مشکلات مربوط به واژن در خانمها میتواند عفونت دنبالچه را به همراه داشته باشد.
درمان کمر درد با خرید کمربند پلاتینر
انواع کیستهای مختلف مانند کیست پیلونیدال نیز میتوانند علائمی مانند عفونت دنبالچه و درد آن را به همراه داشته باشند. همچنین با توجه به اینکه بروز این مشکلات در خانمها بیشتر است، درد در این ناحیه و بیرون زدگی استخوان دنبالچه نیز بیشتر در خانمها اتفاق میافتد.
درد دنبالچه چند روز طول میکشد؟
با توجه به علت بروز درد دنبالچه، این مشکل میتواند از چند روز تا چند ماه دوام داشته باشد بنابراین، در هر فرد مدت زمان بیماری متفاوت است. معمولا درد دنبالچه اگر خفیف باشد در مدت زمان کوتاهی و بدون درمان تخصصی خودبهخود از بین میرود.
گاهی نیز ممکن است درد دنبالچه به دلیل عوامل جدی بروز کند و مزمن شود. در این صورت نیاز به درمان تخصصی به وجود میآید. اگر درد در اثر بیرون زدگی استخوان دنبالچه بیش از دو ماه طول بکشد به این معنا است که این عارضه در فرد مزمن شده و خودبهخود درمان نمیشود بنابراین، اقدام برای درمان تخصصی الزامی است.
درمان سنتی عفونت دنبالچه چگونه است؟
درمان بیرون زدگی استخوان دنبالچه بسته به علت بروز آن متفاوت است. برای از بین بردن این عارضه ابتدا لازم است علت بروز آن مشخص شود و سپس مطابق با آن، نسبت به درمان اقدام کرد. گاهی این عارضه بسیار جدی است و برای درمان نیاز به کمک تخصصی دارید اما در بیشتر مواقع میتوان با روشهای سنتی درد در این ناحیه را کم کرد که در ادامه به این روشها میپردازیم.
1. کمپرس آب گرم روشی ساده برای تسکین درد
یکی از روشهایی که کشش عضلانی را کم کرده و باعث میشود تا درد در ناحیه دنبالچه کاهش یابد، استفاده از کمپرس آب گرم است. میتوانید در خانه روی شکم دراز بکشید و از یک نفر بخواهید کمپرس آب گرم را بر ناحیه دردناک بگذارد. به این ترتیب میتوانید از درد این ناحیه بکاهید.
2. تغییر فعالیتهای روزمره برای کاهش فشار به این استخوان
شما میتوانید با کمی تغییر سبک زندگی خود، مقدار زیادی از فشار روی ناحیه دنبالچه را کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر مجبور هستید که مدت زیادی در یک وضعیت بنشینید و کار کنید، لازم است تا هر نیم ساعت یکبار از جای خود بلند شده و کششی به عضلات خود بدهید.
3. استفاده از بالشهای طبی برای کاهش درد
برخی بالشهای طبی در فروشگاههای تجهیزات پزشکی وجود دارند که برای کاهش درد بیرون زدگی استخوان دنبالچه تولید شدهاند. شما میتوانید در حین نشستن از این تجهیزات استفاده کنید تا آسیب کمتری به ناحیه دنبالچه وارد شود.
4. تغذیه مناسب به بهبود روند آسیب ایجادشده کمک میکند
گاهی درد دنبالچه به دلیل یبوست یا مشکلات مربوط به سیستم گوارش است. در این موارد میتوانید با تغییر رژیم غذایی خود از درد دنبالچه نیز بکاهید. به عنوان مثال اگر مبتلا به یبوست هستید تنها کافی است تا فیبر بیشتری را در برنامه غذایی خود بگنجانید و به این ترتیب علاوهبر درمان یبوست، درد ناحیه دنبالچه را نیز کاهش دهید.
5. کاهش وزن برای فشار کمتر به ستون فقرات و دنبالچه
همانطور که گفتهشد یک علت بروز بیرون زدگی استخوان دنبالچه اضافه وزن است. شما میتوانید با تکنیکهای مختلف، از وزن خود بکاهید و به این ترتیب فشار بر روی ناحیه دنبالچه را کم کنید که این موضوع در نهایت باعث درمان درد دنبالچه شود.
6. ماساژ برای رفع گرفتگیهای عضلانی
یکی از روشهای درمانی دیگر ماساژ ناحیه دردناک است. البته دقت کنید که برای ماساژ دنبالچه باید از یک فرد آگاه کمک بگیرید زیرا انجام ماساژ به دست افراد غیرمتخصص میتواند باعث آسیب بیشتر نیز شود.
انجام تمامی این موارد کمک میکند تا بدون نیاز به پزشک هم از بروز درد دنبالچه جلوگیری کنید و هم در صورت ایجاد این درد، آن را در کوتاهترین زمان درمان کنید. پس انجام این روشها و توجه به آنها را جدی بگیرید.
بهترین قرص برای درد دنبالچه کدام است؟
یکی از درمانهای آسان و تخصصی برای بیرون زدگی استخوان دنبالچه، مصرف قرص است. شما میتوانید با استفاده بر برخی قرصها باعث تسکین درد دنبالچه شوید به همین دلیل در این بخش به معرفی چند داروی مناسب برای درمان این مشکل میپردازیم.
داروهای غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن میتوانند موجب تسکین درد در ناحیه دنبالچه شوند. شما میتوانید این قرصها را بدون تجویز پزشک، از داروخانه خریداری کرده و با مصرف سه بار در روز آنها، به کاهش درد ناشی از بیرون زدگی استخوان دنبالچه کمک کنید. قرصهای ضد التهاب و مسکن نیز ممکن است در تسکین این درد به شما کمک کنند بنابراین، میتوانید با مصرف آنها، به خود درمانی بپردازید.
تمامی موارد مربوط به علت بیرون زدگی استخوان دنبالچه را در این مقاله از نظر گذراندیم. همچنین در مورد درمانهای خانگی و سنتی این مشکل نیز صحبت کردیم اما دقت داشته باشید که اگر درد دنبالچه به صورت مزمن دربیاید، لازم است تا به پزشک متخصص مراجعه کرده و درمان جدی را در پیش بگیرید زیرا گاهی احتمال دارد علت بروز این عارضه مشکلاتی مانند سرطان و تومور باشد که درمان آنها زمانبر است.
علت بیرون زدگی استخوان دنبالچه در خانمها چیست؟
بیرون زدگی دنبالچه میتوانند در خانمها به علت متفاوتی بروز کند. به عنوان مثال، بارداری، چاقی، نشستن بر جسم سخت، ضربه، ورزشهای خاص میتوانند باعث بروز این عارضه شوند.
درد دنبالچه چند ماه طول میکشد؟
درد دنبالچه در هر فرد متفاوت است و علت آن میتواند بر مدت زمان این بیماری تاثیر داشته باشد اما به طور کلی این مشکل میتواند بین چند روز تا چند ماه طول بکشد.
درمان سنتی برای درمان درد دنبالچه چیست؟
برای درمان خانگی بیرون زدگی استخوان دنبالچه میتوانید از کیسه آب گرم، ماساژ و تغییر سبک زندگی کمک بگیرید. همچنین با تغییر رژیم غذایی و انجام ورزش و کاهش وزن نیز میتوانید در درمان این عارضه موثر باشید