علت گردن درد همراه با سرگیجه

علت گردن درد همراه با سرگیجه

2/5 - (1 امتیاز)
  • گردن درد همراه با سرگیجه را می‌توان به دلایل مختلفی نسبت داد که اغلب ناشی از مشکلاتی در ستون فقرات گردنی و گوش داخلی است. اسپوندیلوز گردن، یک بیماری دژنراتیو که بر دیسک‌های گردن و مفاصل تأثیر می‌گذارد، می‌تواند منجر به درد گردن شود که باعث سرگیجه و عدم تعادل خواهد شد. به طور مشابه، سرگیجه گردنی که از اختلالات ستون فقرات گردنی یا تروما ناشی می‌شود، در بسیاری از مواقع منجر به ناراحتی گردن و علائم سرگیجه می‌شود.

    علاوه بر این، اختلالات دهلیزی، مانند سرگیجه موضعی حمله‌ای خوش‌خیم (BPPV)، به دلیل تأثیر آن‌ها بر مکانیسم‌های تعادل گوش داخلی، معمولا با گردن درد همراه است. مهم است که با یک متخصص برای تشخیص دقیق و رسیدگی به علل زمینه‌ای گردن درد و سرگیجه مشورت کنید، زیرا درمان موثر اغلب نیاز به درک جامعی از سیستم‌های به هم پیوسته درگیر، دارد. در این مطلب از نی مارکت، قصد داریم نگاهی به علت گردن درد همراه با سرگیجه، داشته باشیم.

    علت گرفتگی سمت چپ گردن

    علت گردن درد همراه با سرگیجه چیست؟

    سفتی گردن چپ، ناشی از عوامل مختلفی از جمله کشیدگی عضلانی، وضعیت نامناسب، تنش یا استرس و شرایط پزشکی زمینه‌ای است. کشیدگی یا آسیب عضلانی ناشی از فعالیت‌هایی مانند وضعیت‌های بد خوابیدن، حرکات ناگهانی یا فعالیت بدنی بیش از حد، می‌تواند منجر به سفتی شود. علاوه بر این، حفظ حالت خمیده برای مدت طولانی، مانند هنگام کار با رایانه یا استفاده از تلفن‌های هوشمند، در بسیاری از مواقع عضلات گردن را تحت فشار قرار داده و منجر به سفتی می‌شود.

    استرس و تنش نیز در جای خود، باعث سفتی عضلات از جمله در ناحیه گردن، خواهد شد. برخی از شرایط پزشکی مانند اسپوندیلوز گردن، آرتریت یا فتق دیسک نیز برخی اوقات، در سفتی گردن چپ نقش داشته باشند. توصیه می‌شود برای تعیین علت خاص و درمان مناسب برای سفتی گردن چپ، به دنبال مشاوره پزشکی باشید.

    دلیل گرفتگی و درد سمت راست گردن

    گرفتگی در سمت راست گردن، چندین علت بالقوه دارد. در اینجا چند عامل متداول که ممکن است در ایجاد گرفتگی گردن در سمت راست نقش داشته باشند، آورده شده است:

    1. 1. کشیدگی عضلانی: کشیدگی عضلات سمت راست گردن به دلیل فعالیت‌هایی مانند وضعیت بد خوابیدن، حرکات ناگهانی، یا فعالیت بدنی بیش از حد، می‌تواند منجر به گرفتگی یا اسپاسم شود.
    2. 2. وضعیت نامناسب: حفظ حالت خمیده برای مدت طولانی، مانند هنگام کار با رایانه یا استفاده از تلفن‌های هوشمند، عضلات گردن در سمت راست را تحت فشار قرار داده و منجر به گرفتگی عضلات گردن می‌شود.
    3. استرس و تنش: استرس و تنش عاطفی، ممکن است باعث سفتی و اسپاسم عضلانی، از جمله در ناحیه گردن شود. در این صورت به دست آوردن آرامش و استراحت کردن، در تسکین گردن درد، موثر خواهد بود.
    4. 4. فشردگی عصب: فشرده شدن یا تحریک اعصاب در ستون فقرات گردنی در سمت راست، برخی مواقع منجر به گرفتگی گردن می‌شود. این ممکن است به دلیل شرایطی مانند فتق دیسک یا رادیکولوپاتی دهانه رحم، رخ دهد.
    5. 5. کم آبی یا عدم تعادل الکترولیت: هیدراتاسیون ناکافی و عدم تعادل الکترولیت‌ها گاهی اوقات، باعث گرفتگی عضلات، از جمله در بخش گردن خواهد شد.

    اگر به طور مکرر گرفتگی گردن را تجربه می‌کنید یا اگر مداوم و شدید است، توصیه می‌شود برای ارزیابی و راهنمایی بیشتر با یک متخصص مشورت کنید.

    دلیل گرفتگی و درد سمت راست گردن

    دلیل گردن درد و حالت تهوع

    در بالا نگاهی به علت گردن درد همراه با سرگیجه داشتیم. اما گردن درد و حالت تهوع، دلایل مختلفی دارد که در زیر به بخشی از مهم‌ترین آن‌ها، اشاره خواهیم داشت:

    1. 1. میگرن: میگرن، سردردهای شدیدی است که معمولا با علائمی مانند گردن درد، حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا همراه است. در زمان عود میگرن، بسیاری از افراد، گردن درد را به همراه حالت تهوع؛ تجربه می‌کنند.
    2. کشیدگی گردن یا تنش عضلانی: استرس بیش از حد یا وضعیتی نامناسب، ممکن است باعث تنش عضلانی در گردن شده و این ناحیه را دردناک کند. در برخی موارد، این تنش عضلانی، همچنین در برخی مواقع باعث ایجاد احساس تهوع خواهد شد.
    3. مشکلات ستون فقرات گردنی: مشکلات ستون فقرات گردنی، مانند بیماری دیسک دژنراتیو، اسپوندیلوز گردنی، یا رادیکولوپاتی گردنی، هم باعث گردن درد و هم علائم ارجاعی مانند تهوع می‌شود.
    4. عفونت‌ها: برخی عفونت‌ها، مانند مننژیت یا عفونت شدید گلو، ممکن است باعث درد گردن و توأم با آن، حالت تهوع شوند.
    5. 5. داروها: برخی از داروها، به ویژه آن‌هایی که برای تسکین درد یا آنتی بیوتیک‌های خاص استفاده می‌شوند، عوارض جانبی گردن درد و حالت تهوع را همراه با هم دارند

    اگر گردن درد مداوم یا شدید همراه با حالت تهوع را تجربه می‌کنید، مهم است که برای تشخیص دقیق و درمان مناسب با یک متخصص مشورت کنید. پزشک علائم و سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌دهد.

    درمان گرفتگی رگ گردن - درمان درد سمت راست و چپ گردن

    درمان گرفتگی رگ گردن، با مشخص شدن علت بروز درد، انجام می‌پذیرد. به خاطر داشته باشید که دنبال کردن روند درمانی خود تشخیصی یا خود درمانی برای چنین شرایطی، می‌تواند خطرناک باشد.

    1. استفاده از داروهای ضد التهابی؛ سلکوکسیب و گردن درد

    ممکن است داروهایی ضدالتهاب غیراستروئیدی، برای تسکین درد و رفع گرفتگی رگ گردن تجویز شوند. همین طور متاکاربامول، به عنوان یک داروی ضدگرفتگی، در بسیاری از مواقع به صورت موضعی یا تزریقی، تجویز خواهد شد. سلکوکسیب یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است که معمولاً برای تسکین درد و کاهش التهاب استفاده می‌شود. این دارو با جلوگیری از تولید برخی مواد در بدن که باعث درد و التهاب می‌شوند، عمل می‌کند. وقتی صحبت از گردن درد باشد، سلکوکسیب می‌تواند در کاهش علائم مرتبط با شرایط مختلف مانند کشیدگی عضلات، رگ به رگ شدن، آرتروز یا آرتریت روماتوئید که ممکن است منجر به گردن درد شوند، موثر باشد.

    با این حال، توجه داشته باشید که استفاده از هر دارویی، از جمله سلکوکسیب، باید تحت راهنمایی و تجویز پزشک انجام شود. پزشک شرایط خاص، سابقه پزشکی و هر دارویی که ممکن است مصرف کنید را برای تعیین دوز و مدت زمان مصرف مناسب برای گردن درد در نظر می‌گیرد. علاوه بر این، پیروی از دستورالعمل‌های تجویز شده و آگاهی از عوارض جانبی بالقوه یا تداخلات با سایر داروها، اهمیت دارد.

    سلکوکسیب و گردن درد

    2. مداخله جراحی

    در موارد شدیدتر، ممکن است برای رسیدگی به علت اصلی، اقدامات جراحی مورد نیاز باشد. این در شرایطی که گرفتگی رگ گردن، ناشی از مشکلی در عملکرد رگ بوده و به رفتار فرد و گرفتگی سطحی مربوط نباشد، لازم خواهد بود.

    2. اصلاح شیوه زندگی

    تغییرات سبک زندگی مانند تنظیم رژیم غذایی، ورزش و مدیریت وزن ممکن است برای مدیریت عوامل مؤثر مانند فشار خون بالا یا چاقی توصیه شود. اگر شما یا شخصی که می‌شناسید، گرفتگی رگ گردن را تجربه می‌کند، بسیار مهم است که به سرعت به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

    3. ماساژ گردن درد در خانه؛ بهترین درمان گرفتگی رگ گردن سمت راست یا چپ

    وقتی صحبت از تسکین گردن درد در خانه می‌شود، خود ماساژ می‌تواند در کاهش تنش عضلانی و تقویت آرامش مفید باشد. در اینجا چند نکته برای انجام ماساژ گردن در خانه آورده شده است:

    • فضایی آرام و راحت پیدا کنید که بتوانید در آن استراحت کرده و روی ماساژ گردن خود تمرکز کنید.
    • روی صندلی بنشینید یا جلوی آینه بایستید.
    • با استفاده از یک حوله گرم یا دوش آب گرم، عضلات گردن خود را گرم کنید.
    • با کشش آرام گردن خود از یک طرف به طرف دیگر، به جلو و عقب شروع کنید تا عضلات بیشتر گرم شوند.
    • از نوک انگشتان یا شست خود برای اعمال فشار ملایم به نواحی تنش یا ناراحتی در گردن خود استفاده کنید.
    • سپس حرکات دایره‌ای یا حرکات کششی طولانی و گسترده برای ماساژ عضلات کناره‌ها و پشت گردن خود را دنبال کنید.
    • همچنین می‌توانید حرکات ملایم نیشگون گرفتن یا ورز دادن را امتحان کنید تا تنش به شکلی موثر از بین برود.
    • به پاسخ بدن خود توجه کنید و فشار یا تکنیک را متناسب با آن تنظیم کنید. نوع ماساژ دادن شما، نباید دردناک باشد.
    • در حین ماساژ برای تقویت آرامش، نفس‌های آهسته و عمیق بکشید.
    • به مدت چند دقیقه گردن ماساژ داده و به تدریج مدت زمان آن را افزایش دهید.

    به یاد داشته باشید، خود ماساژ نباید جایگزین توصیه یا درمان پزشکی شود. اگر گردن درد شما ادامه یابد یا بدتر شود، مهم است که برای ارزیابی و راهنمایی مناسب با یک متخصص کنید.

    برای درد گردن به چه دکتری مراجعه کنیم؟

    برای گردن درد، چندین متخصص می‎توانند بسته به علت اصلی و شدت درد، ارزیابی و درمان مناسب را ارائه دهند. در اینجا گزینه‌های لازم را آورده‌ایم:

    1. پزشک عمومی: پزشک عمومی، می‎‌تواند در ابتدا درد گردن شما را ارزیابی کند. یک پزشک عمومی، درمان‌های رایج و ابتدایی را ارائه کرده و برخی مسکن‌ها را برای کاهش درد، تجویز خواهد کرد. در صورت لزوم، ممکن است پزشک عمومی شما را برای ارزیابی بیشتر به یک متخصص ارجاع دهند.
    2. جراح ارتوپد: اگر درد گردن شما مربوط به یک بیماری یا آسیب اسکلتی عضلانی باشد، جراح ارتوپد در ارزیابی و درمان اختلالات موثر بر استخوان‌ها، مفاصل، عضلات و رباط‌ها، ورود می‌کند. یک جراح ارتوپدی، مداخلات جراحی یا غیرجراحی را بسته به شدت و پیچیدگی عارضه، ارائه خواهد داد.
    3. متخصص مغز و اعصاب: اگر گردن درد شما با علائم عصبی مانند پخش درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن همراه باشد، متخصص مغز و اعصاب می‌تواند شرایط مربوط به سیستم عصبی را ارزیابی کرده و مراقبت‌های تخصصی را ارائه دهد.
    4. فیزیوتراپ: یک فیزیوتراپ، درد گردن شما را ارزیابی کرده و یک برنامه توانبخشی سفارشی شامل تمرینات، کشش‌ها و تکنیک‌های درمان دستی برای بهبود تحرک، تقویت عضلات و کاهش درد ایجاد کند.
    5. کایروپراکتیک: پزشکان کایروپراکتیک بر روی تشخیص و درمان اختلالات اسکلتی عضلانی از جمله گردن درد تمرکز دارند. آن‌ها معمولاً از تکنیک‌های دستکاری ستون فقرات برای کاهش درد و بازگرداندن تراز مناسب در بدن، استفاده می‌کنند.
    درد گردن و سرگیجه

    به یاد داشته باشید که بسته به علت و شدت درد، ممکن است نیاز به مراجعه به یکی یا بیشتر از این پزشکان و متخصصان که در بالا اشاره کردیم، داشته باشید.

    درد گردن به دستم میزند، چیکار کنم؟

    زمانی که گردن درد به دست انتشار پیدا کند، موضوع احتمالا به تحریک ریشه‌های عصبی نخاع گردنی اتس و باید وضعیت به وسیله متخصص مغز و اعصاب پیگیری شده و درمان لازم، آغاز شود.

    قرص سلکوکسیب مرفین دارد؟

    سلکوکسیب، در شمار داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی قرار داشته و فاقد مرفین است. به همین دلیل امکان اعتیاد به مصرف این دارو یا وابستگی به آن وجود ندارد. همچنین مصرف سلکوکسیب برای مدت مشخصی تجویز می‌شود.

    علائم سرگیجه دیسک گردنی، کدامند؟

    احساس عدم تعادل، خواب آلودگی، حالت تهوع، درد گردن، سردرد، مشکلات بینایی و موارد مشابه از جمله علائم سرگیجه دیسک گردنی هستند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید