انواع درمان ها برای آلرژی فصلی یا حساسیت فصلی

انواع درمان ها برای آلرژی فصلی یا حساسیت فصلی

3.2/5 - (11 امتیاز)
  • آلرژی فصلی یا حساسیت فصلی، در اثر قرار گرفتن در معرض مواد معلق در هوا (مانند گرده) ایجاد می‌شود که فقط در زمان‌های خاصی از سال ظاهر می‌شود. بسیاری از افراد تجربه عطسه‌های مکرر و خارش بینی دارند. این علائم مختص فصل‌‌های سرد نیست و در  فصل‌های گرم سال هم رخ می‌دهد. مسئله‌ای که از  اهمیت زیادی برخوردار است درمان آلرژی فصلی و نجات از عطسه‌های مکرر و آبریزش چشم و بینی است. بهترین دارو برای حساسیت فصلی، قرص برای آلرژی است. در این مقاله از نی مارکت به ابعاد مختلف آلرژی فصلی، حساسیت فصلی از جمله چرایی عارضه و مدت آلرژی و راه‌های درمان آن می‌پردازیم.

    چرا دچار حساسیت فصلی میشویم؟ آلرژی فصلی چقدر طول میکشد؟

    آلرژی فصلی بسته به ماده ای که فرد به آن حساسیت دارد، فقط در زمان‌های خاصی از سال به خصوص در بهار یا پاییز رخ می‌دهد. حساسیت‌‌های فصلی، طی یک مدت زمان محدود برطرف می‌شوند. در بیشتر افراد این حساسیت از ابتدای فصل بهار زمانی که هوا از سرما خارج و گرم شده و تا اواسط فصل پاییز ادامه دارد. علائم حساسیت فصلی  عمدتاً در غشاء (پوشش بینی) ظاهر می‌شود.

    این علائم باعث خارش در بینی، کام، پشت گلو یا چشم می‌شود و همراه با آبریزش بینی یا احتقان بینی است. در فصل بهار، موسم گرده افشانی گل و گیاهان در طبیعت است. به همین خاطر میزان آلرژن‌های موجود در هوای بهار، بیشتر از دیگر فصل‌های سال است. علاوه بر گل‌ها، گرده برخی درختان نیز در ایجاد آلرژی‌های تنفسی نقش دارند. در ادامه شما را با قرص برای آلرژی فصلی  و راه‌های درمان آن آشنا می‌کنیم.

    درمان حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی

    درمان حساسیت فصلی را می‌توان در سه دسته کلی طبقه‌بندی کرد. تغییر شیوه زندگی، اقدامات پیشگیرانه و درمان‌ دارویی روش‌هایی هستند که در کنترل علائم حساسیت کمک می‌کنند. مهم‌‎ترین قسمت در درمان حساسیت فصلی، یافتن علت و به عبارتی پیدا کردن مواد حساسیت‌‎زا است. مؤثرترین راه دوری جستن از عامل ایجاد آلرژی است. از عوامل حساسیت‌زا و از قرار گرفتن در مکان‌هایی که سبب افزایش آلرژی در شما می‌شود، دوری نمایید. به عنوان مثال در روزهای بهاری که باد، گرده گیاهان را در هوا به حرکت در می‌آورد باید مراقب باشید.

    در این روزها  از طبیعت فاصله بگیرید و برای رفتن به بیرون حتما از ماسک و عینک استفاده کنید. داروهای ضد آلرژی یکی از حیاتی‌ترین موارد، برای افراد مبتلا به آلرژی محسوب می‌شوند. درمان حساسیت فصلی می‌تواند شامل استفاده از گیاهان دارویی، داروهای بدون نیاز به نسخه، تجویز آنتی هیستامین، یا نئوتادین استفاده از داروهای ضد احتقان،  و طب سنتی باشد.

    درباره معجزه درمان زانودرد با زانوبند زاپیامکس آلمانی چه میدانید؟

    قرص برای آلرژی فصلی، بهترین قرص برای حساسیت فصلی

    قرص‌‌ها کاربردی‌ترین درمان آلرژی فصلی هستند. اغلب پزشکان برای درمان حساسیت فصلی بیماران، قرص‌‌های آنتی هیستامین تجویز می‌کنند. آنتی‌ هیستامین‌ها برای خنثی کردن هیستامین، واسطه شیمیایی آزاد شده از سیستم ایمنی بدن، عمل می‌کنند. این گروه از داروها معمولا تاثیر قوی در رفع علائم آلرژی فصلی دارند. صادقانه باید گفت که سریع‌ترین و راحت‌ ترین درمان حساسیت فصلی، استفاده از همین داروهای ضد حساسیت هستند. برخی از این قرص‌ها تقریبا شناخته شده و بسیار مفید هستند. این قرص‌ها شامل اسامی زیر هستند:

    1. بهترین دارو برای حساسیت فصلی؛ قرص سیتریزین

    وقتی از دارو برای آبریزش و حساسیت فصلی، صحبت به میان می‌آید باید از ستیریزین هم نام برد. سیتریزین دارویی است که احتمالاً نام آن را از قبل شنیده‌ باشید. این قرص نوعی آنتی‌هیستامین است که برای از‌ بین‌بردن علائم آلرژی مثل آبریزش چشم، آب‌ریزش بینی، خارش چشم و بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می‌شود. زمانی که ماده حساسیت زا یا  آلرژن از راه تنفسی یا از راه دهان وارد بدن می‌شود، سلول‌های دفاعی شروع به ساخت هیستامین می‌کنند که با علائمی مانند آبریزش بینی بروز می‌کند. سیتریزین از طریق کمک به گلبول‌های سفید برای مقابله با میکروب و کاهش ترشح هیستامین در بدن عمل می‌کند.

    بهترین دارو برای حساسیت فصلی؛ سیتریزین

    1. بهترین قرص برای حساسیت فصلی و انواع آلرژی؛ کتوتیفن Cetirizine

    کتوتیفن یکی از  داروهای ضد حساسیت است که با گذشت نیم قرن از تولید آن، همچنان یکی از داروهای پرطرفدار در زمینه درمان آلرژی و جلوگیری از حملات آسم محسوب می‌شود. این دارو با مسدود کردن هیستامین، ماده‌ای که باعث ایجاد علائم آلرژیک می‌شود، به درمان حساسیت کمک می‌کند. همچنین برای جلوگیری از حملات آسم و آلرژی در کودکان و بزرگسالان است. بسیاری از افراد برای دوره کوتاهی نیاز به مصرف آنتی‌هیستامین کتوتیفن دارند. بعد از کاهش علائم، باید مصرف کتوتیفن متوقف شود. نحوه قطع مصرف نباید به‌طور ناگهانی باشد، زیرا ممکن است با افزایش علائم آسم و آلرژی همراه باشد.

    2. قرص لوراتادین برای تسکین موقت آلرژی فصلی

     لوراتادین یکی از انواع داروهای آنتی‌هیستامین یا ضد حساسیت است. از این دارو اغلب برای درمان حساسیت بینی، کهیر، قرمزی پوست و خارش پوست استفاده می‌شود. لوراتادین را دقیقا طبق دستور مصرف کنید و دوز آن را خودسرانه تغییر ندهید. زیاده روی در مصرف این دارو ممکن است به بروز عوارض جانبی متعدد از جمله خواب آلودگی منجر شود. زنان باردار یا شیرده و افراد مبتلا به آسم، بیماری کلیوی، بیماری کبدی یا فنیل کتونوری باید قبل از مصرف لوراتادین با پزشک خود صحبت کنند.

    3. یکی از بهترین قرص‌ها برای حساسیت فصلی؛ مونته لوکاست

    مونته لوکاست ایروکاست از داروهایی است که برای کنترل و پیشگیری علائم آسم و آلرژی کاربرد دارد. قرص مونته لوکاست می‌تواند تعداد دفعات نیاز به استفاده از دستگاه استنشاقی را کاهش دهد. داروی ایروکاست همچنین به تسکین علائم رینیت آلرژیک (مانند عطسه، گرفتگی بینی، آبریزش و خارش بینی) کمک‌ می‌کند. در واقع قرص مونته لوکاست در گروهی از داروها قرار دارد که آنتاگونیست‌های گیرنده لکوترین (LTRAs) نامیده‌ می‌شوند.

    به این معنا که جلوی تأثیر لکوترین را در بدن می‌گیرد. لوکوترین‌ها گروهی از مواد شیمیایی طبیعی هستند که توسط بدن ما تولید می‌شوند و علائم مرتبط با آسم، آلرژی و سایر بیماری‌های التهابی را ایجاد می‌کنند. این دارو باید به طور منظم استفاده شود تا مؤثر باشد تا اثر دهی مطلوبی در زمینه قطع علائم آلرژی فصلی داشته باشد.

    4. قرص ضد آلرژی فصلی؛ نئوتادین

    نئوتادین اولین آنتی هیستامینی است که عوارض کمتری نسبت به سایر آنتی هیستامین‌های موجود دارد. به ویژه اثر خواب آلودگی را ندارد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن اثر کرده و اثر آن بیش از یک شبانه روز باقی می‌ماند. این دارو علائم آلرژی را بهبود می‌دهد. پزشک برای رفع علائمی مانند آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه یا کهیر این دارو را تجویز می‌کند. نئوتادین یک ماده طبیعی خاص به نام هیستامین را در بدن مسدود کرده و از این طریق واکنش آلرژیک را متوقف می‌کند.

    بیشتر بخوانید : علت زانو درد هنگام نشستن و برخاستن چیست؟

    5. قرص تلفست بهترین قرص برای آلرژی فصلی

    قرص تلفست (فکسوفنادین) در جهت درمان حساسیت فصلی کاربرد زیادی دارد. تلفست از داروهای ضد حساسیت و از گروه آنتی هیستامین است. از ترکیبات موثر این دارو می‌توان فکسوفنادین را نام برد که در کاهش و یا رفع آلرژی کمک زیادی می‌کند. قرص تلفست برای بهتر کردن علائم حساسیت، تسکین آبریزش چشم، بهتر شدن آبریزش بینی و گرفتگی، رفع سرفه و بهتر شدن عطسه استفاده می‌شود و می‌تواند واکنش را بهبود دهد.

    قرص تلفست بهترین قرص برای آلرژی فصلی

    قرص تلفست خواب آور است؟

    قرص فکسوفنادین یا تلفست نسبت به سایر داروهای آنتی هیستامین کمتر خواب‌آور است. اما بهتر است در مواقعی که نیاز به هوشیاری است، از این دارو استفاده نشود. بیشتر مبتلایان به آلرژی فصلی  از خواب آور بودن آنتی هیستامین‌ها گلایه دارند. اما خوبی تلفست در این است که زیاد خواب آور نیست و بیمار را دچار گیجی و خواب آلودگی شدید نمی‌کند. اگر فردی بیش از اندازه از داروی فکسوفنادین استفاده کند و دچار علائمی مانند بی‌هوش شدن یا مشکل در تنفس می‌شود.

    بهترین آمپول برای حساسیت فصلی

    در برخی افراد استفاده از قرص‌های ضد حساسیت، تاثیر مطلوبی نخواهد داشت.  در این مواقع استفاده از آمپول ضد حساسیت به عنوان گزینه‌ای جایگزین معرفی می‌شود. تزریق قویترین آمپول‌ برای حساسیت فصلی، عارضه را برای همیشه از بین نمی‌برد بلکه در کاهش شدت علائم آلرژی مفید است. آمپول ضد حساسیت تریامسینولون یکی از این داروها است که البته میزان آن توسط پزشک تجویز می‌شود و استفاده از آن برای خانم‌های باردار، مادران شیرده و کودکان ممنوع است.

    بهترین قرص برای آلرژی فصلی چیست؟

    داروهای ضد حساسیت انواع مختلفی دارند که هر کدام می‌تواند برای گروهی از بیماران مناسب باشد. قرص برای آلرژی فصلی که در مقاله معرفی کردیم، از معمول‌ترین داروهای ضدحساسیت است.

    قرص برای آلرژی فصلی به کنترل علائم کمک می‌کند؟

    بله قرص‌ها بهترین نجات دهنده‌های شیمیایی آلرژی فصلی هستند.

    تلفست همان فکسوفنادین است؟

    تلسفت همان فکسوفنادین است و برای درمان واکنش‌های حساسیت‌زا استفاده می‌شود.

    مطالعه بیشتر : درمان کمر درد با فناوری جدید کمربند پلاتینر 

    اسم آمپول ضد حساسیت فصلی؛ آمپول بتامتازون

    افرادی که به دنبال داروهای تزریقی هستند، باید از آمپول آلرژی فصلی تحت عنوان بتامتازون استفاده کنند. این آمپول واکنش‌های سیستم ایمنی بدن نسبت به التهاب را کاهش می‌دهد. پس نه تنها برای حساسیت‌های فصلی، بلکه برای درمان دیگر بیماری‌ها نیز کاربرد دارد. البته تزریق این آمپول ممکن است عوارضی همچون ناراحتی بدن، سرگیجه و سردرد داشته باشد. به همین جهت حتما باید باید تحت نظر پزشک تجویز شود.

    باید بدانید آمپول‌ها به‌ سرعت عمل می‌کنند و آزاد شدن هیستامین را مسدود می‌کنند همچنین باعث خواب آلودگی، اختلال در هماهنگی اعضای بدن می‌شوند. ناگفته نماند استفاده از آمپول‌‌های کورتون نیز یکی دیگر ار روش‌های درمان است ولی به دلیل عوارض جانبی زیادی که این دارو دارد، در موارد حاد و شدید درصورتی که سایر روش‌ها جواب نداده‌اند و به عنوان آخرین انتخاب تجویز می‌شود.

    آمپول بتامتازون

    درمان آلرژی فصلی با طب سنتی

    در طب سنتی برخی روش‌ها برای حساسیت فصلی و درمان آن پیشنهاد شده‌اند که تاثیر آنها به کاهش علائم حساسیت کمک می‌کند. از جمله روش‌های درمان سنتی می‌توان موارد زیر را در نظر گرفت:

    · درمان آلرژی فصلی در طب سنتی با نمک

     در طب سنتی نمک یک گندزادی قوی شناخته شده است. توصیه می‌شود برای درمان حساسیت فصلی روزانه دو مرتبه آب نمک رقیق در دهان قرقره کنید. یا با سرم نمک، بینی خود را بشویید. این کار باعث می‌شود گرد و غبار و آلرژن‌ها پاک شوند. نمک به همان میزان که درمان آلرژی است، خوردن بیش از حد آن همراه غذا عملکرد ریه و مجرای تنفسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در نتیجه آلرژی را تشدید می‌کند.

    · استفاده از سیر در درمان سنتی حساسیت فصلی

    سیر به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن موثرترین درمان گیاهی حساسیت و بسیاری بیماری‌های دیگر است. همچنین سیر یکی از قویترین آنتی بیوتیک‌ها است که دارای آلیسین است و می‌توان از ان به عنوان ضد میکروب قوی نام برد. می‌توانید از سیر در پخت غذا استفاده کنید و یا اینکه چند حبه سیر را داخل آب ریخته و پس از ۲۰ دقیقه سیرها را بیرون بیاورید و آب را بنوشید.

    · روغن بنفشه برای آلرژی فصلی

    روغن بنفشه، علائم حساسیت فصلی را کم می‌کند یا از بین می‌برد. برای کاهش علائم حساسیت فصلی چند قطره روغن بنفشه را داخل بینی بریزید. در روشی دیگر برای درمان حساسیت فصلی، شقیقه‌ها را با روغن بنفشه ماساژ دهید. این روش به خصوص برای درمان عطسه مفید است.

    · بخور اسطوخودوس درمان حساسیت

    یکی از روش‌هایی که به درمان آلرژی فصلی کمک می‌کند، استفاده از بخور درمانی است. برای این کار داخل یک کاسه آب جوش بریزید و مقداری جوشانده یا شربت اسطوخودوس اضافه کنید. سپس سر را بالای کاسه قراره داده و روی سر یک حوله بیاندازید. بخار آب جوش را تنفس کنید. با این روش علائم آلرژی کاهش می‌یابد. 

    5 دمنوش برای حساسیت فصلی

     دمنوش‌ها در درمان آلرژی، جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی دارند. برخی از گیاهان تازه یا خشک موجود به‌ عنوان درمان طبیعی برای آلرژی‌های فصلی عمل می‌کنند. بنابراین نوشیدن چای برای آلرژی می‌تواند یک راه خوشمزه و مؤثر برای تسکین علائم حساسیت باشد.

    1. ریشه شیرین بیان؛ دمنوش برای حساسیت فصلی

    دمنوش شیرین بیان یک دمنوش ضد حساسیت فصلی است. تسکین دهنده ریشه شیرین بیان به دلیل وجود ماده فعال اسید گلیسیریزیک، یک ماده درمانی ضد حساسیت، به رینیت آلرژیک کمک می‌کند. این اسید موجود در چای شیرین بیان علائم تب یونجه و همچنین علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. مواد طبیعی موجود در گیاه شیرین بیان همچنین حاوی خواص آنتی اکسیدانی است که به محافظت از سلول‌ها در برابر عفونت و آلرژن‌ها کمک می‌کند. برای کمک به تقویت ایمنی در برابر آلرژی های فصلی، مقداری عسل را به فنجان دمنوش شیرین بیان خود اضافه کنید.

    2. جوشانده بنفشه و شکر تیغال

    یکی از بهترین جوشانده‌ها برای رفع گلودرد و خارش گلو استفاده از گل بنفشه و شکر تیغال است. برای تهیه‌ این جوشانده یک قاشق غذاخوری گل بنفشه و شکرتیغال را با دو لیوان آب بجوشانید، طوری‌که یک لیوان از آن باقی بماند، سپس آن را صاف کنید و بنوشید. روزانه دو مرتبه باید این جوشانده را برای از بین بردن خارش گلو بنوشید.

    درمان آلرژی فصلی با طب سنتی

    3. چای نعنا برای بهبود آلرژی

    اگر دچار آلرژی فصلی هستید، نوشیدن یک فنجان چای نعناع فلفلی به پاکسازی مجاری تنفسی و کاهش استرس کمک می‌کند‌. خواص معطر چای نعناع بسیار با طراوت و نیروبخش است. حالت خنک کنندگی نعنا نیز سینوس‌های خسته و پرتنش را آرام می‌کند و عطسه‌ های مکرر را قطع می‌کند. اسانس نعناع فلفلی معمولا برای پاکسازی سینوس‌ها و کاهش التهاب استفاده می‌شود.

    4. بادرنجبویه با آنتی اکسیدان‌های طبیعی

    بادرنجبویه بخشی از خانواده نعناع است. این دمنوش یک نوشیدنی محبوب و موثر برای مبتلایان به آلرژی فصلی است. با آنتی اکسیدان‌های طبیعی و خواص ضد التهابی، تسکین فوری علائم آلرژی را فراهم می‌کند. این گیاه به ویژه در تسکین علائم آلرژی زمانی که با گیاهان دیگر در یک دسته  تسکین دهنده مخلوط شود، برای یک نوشیدنی شفابخش و کمی مرکباتی موثر است.

    5. چای سبز و رفع حساسیت فصلی

    دمنوش چای سبز جزو اثربخش‌ترین داروهای خانگی در درمان حساسیت فصلی است‌. دمنوش‌ چای سبز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا مشهور است، اما همچنین حاوی آنتی هیستامین‌های طبیعی است که علائم واکنش های آلرژیک به گرده گل را کاهش می‌دهد. پلی فنول های چای سبز همچنین سلامت قلب را تقویت کرده و از سلول‌ها  در برابر رادیکال های آزاد دفاع می‌کند.

    خلاصه آلرژی فصلی یا حساسیت فصلی

    با تغییرات آب و هوا به‌خصوص در فصول بهار و پاییز شاهد شیوع حساسیت فصلی هستیم. افرادی که حساسیت فصلی دارند با فرا رسیدن فصلی که در آن علائم حساسیت ظاهر می‌شود. واکنش به آلرژی در افراد متفاوت است. گاهی شما دچار بثورات پوستی می‌شوید که ممکن است شامل خارش، قرمزی، تورم، تاول و یا لایه برداری پوست باشد، یا در قفسه سینه یا گلو دچار گرفتگی می‌شوید و خس خس می‌کنید، ممکن است در تنفس یا صحبت کردن دچار مشکل شوید و یا چشم ها و بینی شما دچار خارش شدید و تورم شود و مکرر عطسه کنید.

    گاهی علایم حساسیت سطحی هستند و درمان آلرژی فصلی با طب سنتی و راهکارهای خانگی امکان پذیر است. بهترین دارو برای حساسیت فصلی، قرص برای آلرژی فصلی است. بهترین قرص برای حساسیت فصلی ستیریزین، کتوتیفن، لوراتادین، مونته لوکاست، نئوتادین و تلفست هستند. از عوارض مخصوص این قرص‌ها حالت خواب آلودگی است اما به راحتی علائم آلرژی فصلی را کاهش یا از بین می‌برند. رعایت نکات پیشگیری نیز در درمان حساسیت فصلی ضروری است.

    مطالعه بیشتر : قرص برای بدن درد و کوفتگی

    این نکات شامل شستشوی سینوس‌ها و مجاری بینی با محلول آب نمک و پرهیز از در معرض باد، گرد و خاک  قرارگرفتن است.  نوشیدن مایعات فراوان به‌طور مداوم، باعث می‌شود که ترشحات تنفسی رقیق‌تر شوند و عامل حساسیت زا، اثر کمتری بر بدن بگذارد. استفاده از ماسک و عینک نیز از ورود مواد آلرژن به داخل مخاط بینی جلوگیری می‌کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۱ رای

    1 دیدگاه دربارهٔ «انواع درمان ها برای آلرژی فصلی یا حساسیت فصلی»

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید