عوارض استفاده زیاد از گوشی برای مغز

عوارض استفاده زیاد از گوشی برای مغز و بدن چیست؟

5/5 - (2 امتیاز)
  • همه ما می‌دانیم که وسایل الکترونیکی جزئی جدانشدنی از زندگی‌های امروزی افراد است و بسیاری از کار‌ها امروزه توسط گوشی‌های همراه انجام می‌شود. در واقع این وسیله الکترونیکی به نوعی هم سرگرمی‌های زندگی ما را پوشش می‌دهد و هم می‌توانیم بسیاری از کار‌های روزمره خود را پیش ببریم. اما استفاده زیاد از گوشی همراه صدمات بسیار زیادی را به زندگی و بدن می‌رساند و عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد. در این مطلب از نی مارکت قصد داریم به عوارض زیاد گوشی دست گرفتن بپردازیم. اگر می‌خواهید اطلاعات مفیدی در این زمینه پیدا کنید پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.

    عوارض استفاده زیاد از گوشی برای مغز

    احتمالاً شما هم تا به حال شنیده‌اید که گوشی‌های همراه دارای اشعه‌ها و امواج مغناطیسی زیادی هستند. انتشار این امواج از گوشی همراه می‌تواند بخش‌هایی از مغز انسان را به خصوص قسمتی که در نزدیکی گوش قرار دارد را تحت تاثیر قرار دهد و آن را تحریک کند. البته که هنوز گزارش‌هایی مبنی بر این که بالا رفتن دما در این قسمت و تحریک شدن آن بسیار مضر است، گزارشی ثبت نشده اما تعدادی زیادی مطالعات نشان داده که افزایش دمای مغز و افزایش سوخت و ساز این قسمت‌ها می‌تواند زمینه ایجاد تومور‌های مغزی را فراهم کند.

    بسیاری از دانشمندان با تحقیق روی امواج ساطع شده از گوشی‌های همراه به این نتیجه رسیده‌اند که این امواج می‌توانند خطر ابتلا به سرطان مغز را زیاد می‌کند و باعث سرگیجه، اختلالات روانی، بیخوابی، سردرد، افزایش استرس، تغییرات احتمالی مضر در فعالیت مغز و حتی ناباروری می‌شود.

    گردن درد ناشی از موبایل

    یکی از بدترین عوارض گوشی دست گرفتن، اثراتی است که روی گردن می‌گذارد. کشیدگی طولانی مدت عضله گردن به سمت پایین در حالی که پیام‌های گوشی را چک می‌کنید و یا دائماً در فضای مجازی به گردش می‌پردازید، درد مضری را به نام تک نک در عضلات گردن به وجود می‌آورد. در واقع شما زمانی که گردن خود را در زاویه ۴۵ درجه از بدن خود قرار می‌دهید، فشاری که به آن وارد می‌کنید برابر است با یک وزنه ۲۲ کیلوگرمی و وقتی آن را در زاویه ۶۰ درجه از بدن قرار می‌دهید، این فشار برابر ۲۷ کیلوگرم می‌شود. پس حتماً هنگام استفاده از گوشی همراه حتماً به زاویه گردن خود توجه کنید و تا جایی ممکن سعی کنید خیلی گردن خود را به سمت پایین نیاورید و بیشتر گوشی را بالا بیاورید و هم سطح با چشمان و موازی با سر خود قرار دهید.

    گردن درد ناشی از موبایل

    استفاده از گوشی موبایل در حال خوابیدن

    تشعشعاتی که از گوشی‌های همراه به انسان ساطع می‌شود، حدود ۹۰۰ مگاهرتز طول موج دارند. بنابراین استفاده از گوشی در حال خوابیدن می‌تواند باعث سردرد‌های مکرر، درد‌های عضلانی، سوزش چشم، اختلال در خواب و غیره شود. اثر نامطلوب این تشعشعات در واقع گرمایی است که تولید می‌کند. هنگامی که شما از گوشی همراه خود استفاده می‌کنید، مقادیر متوسطی از این امواج غیریونیزان، تولید می‌شوند. زمانی که از گوشی خود طولانی مدت استفاده می‌کنید گوشی داغ می‌شود و هنگام خواب آن را بالای سر خود قرار می‌دهید، این امواج می‌تواند بافت‌های اطراف مغز شما را نرم کنند.

    کمردرد با گوشی دست گرفتن

    یکی دیگر از عوارض گوشی دست گرفتن، کمر درد است. شاید فکر کنید گوشی دست گرفتن چه ربطی به کمر دارد اما باید بگوییم طبق مطالعاتی که محققان در سال ۲۰۱۳ انجام داده‌اند، ۸۴ درصد افرادی که بین ۱۸ تا ۲۴ سال سن داشته‌اند، دچار درد در ناحیه تحتانی کمر خود شده‌اند. این درد بیشتر در ناحیه دنبالچه و نزدیک لگن بوده است. محققان ریشه این درد را در حالت نشستن افراد هنگام کار کردن با گوشی همراه خود دانسته‌اند. این حالت نشستن ممکن است به صورت لم دادن، قوز کردن و یا ولو شدن روی مبل و زمین بوده است که باعث شده به کمر و دنبالچه فشار زیادی وارد شود.

    توصیه ما به افرادی که از گوشی همراه استفاده می‌کنند این است که حتماً به حالت نشستن خود دقت کنید و صاف بنشینید و جدا از نشستن روی دنبالچه خود پرهیز کنید. زمانی که هم قرار است به صورت طولانی مدت بنشینید، حتماً هر چند دقیقه زاویه و حالت نشستن خود را تغییر دهید.

    علت درد دست هنگام گرفتن گوشی

    شاید تا به حال نام سندرم تونل کارپال (CTS) را نشنیده باشید. این سندرم در واقع نوعی فشردگی عصبی در دست است که بیشتر در مچ دست رخ می‌دهد اما درد ناشی از آن می‌تواند در انگشت‌ها، آرنج و حتی‌شانه‌ها هم حس شود. سندرم دیگری هم وجود دارد که به آن تونل کوبیتال می‌گیوند. در این سندرم هم فشار‌های عصبی زیادی به جلوی بازو و آرنج وارد می‌شود. اگر در هر یک از قسمت‌های دست خود احساس سوزش، گزگز و یا بی‌حسی داشتید، احتمالاً به این سندرم دچار شده‌اید. یکی از علل ابتلا به این سندرم‌ها، در دست گرفتن گوشی به مدت طولانی است. پس اگر به صورت طولانی مدت از گوشی استفاده می‌کنید، هر چند دقیقه دست خود را برای نگه داشتن گوشی عوض کنید و برای دست دیگر حرکات کششی انجام دهید. برای این کار توصیه می‌کنیم مچ دست و عضلات را به عقب و جلو بکشید و آن‌ها را منعطف کنید.

    علت درد دست هنگام گرفتن گوشی

    علت خواب رفتن دست هنگام کار با گوشی

    هم به همان سندرم تونل کارپال برمی گردد. متأسفانه امروزه از هر ده نفر حداقل یک نفر به این سندرم مبتلا می‌شود. خیلی از افراد آن قدر غرق در گوشی همراه خود می‌شوند و فضای مجازی تمام ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند که نمی‌دانند دقایق زیادی را در یک حالت گذرانده‌اند و با یک دست گوشی خود را گرفته‌اند. به همین دلیل زمانی به خودشان می‌آیند که متوجه می‌شوند دست آن‌ها گزگز می‌کند یا به اصطلاح به خواب رفته است. تنها کاری که می‌توان برای جلوگیری از به خواب رفتن دست انجام داد، انجام حرکات کششی است.

    درد انگشت دست به خاطر گوشی

    یکی دیگر از عوارض زیاد گوشی دست گرفتن، درد انگشت دست است که البته این درد بیشتر برای انگشت شست اتفاق می‌افتد. افرادی که به هر دلیلی در گوشی خود مدت زمان زیادی را به تایپ کردن می‌گذرانند احتمال این که انگشتان آن‌ها دچار مشکلاتی شود زاید است. آرتروز انگشت شست، ایجاد صدا و درد هنگامی که انگشتان خود را خم و راست می‌کنید، از جمله مشکلات گوشی در دست گرفتن است. تا حد امکان سعی کنید گوشی را در کف دست خود قرار دهید و برای تایپ کردن هم از همه انگشتان دست کمک بگیرید.

    آسیب‌های چشمی

    یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین عوارض زیاد گوشی دست گرفتن، آسیب‌هایی که است که به چشم وارد می‌کند. بسیاری از افراد هنگام استفاده از گوشی یادشان ‌می‌روند حتی پلک بزنند. ممکن است در بعضی از مواقع آن قدر غرق یک متن یا ویدیو جذاب شوند که اشک از چشمانشان راه بیفتد. علت این موضوع این است که فرد فراموش می‌کند پلک بزند و چشم او دچار خشکی می‌شود و اشک آن راه می‌افتد. این موضوع شادی در وهله اول خیلی ساده باشد و چندان اهمیتی نداشته باشد، اما به مرور زمان می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را برای چشم‌ها به وجود آورد و باعث مشکلات و عفونت‌های چشمی شود.

    البته که مشکلات و آسیب‌هایی که گوشی همراه به چشم وارد می‌کند به همین جا ختم نمی‌شود. به گفته پزشکان نور آبی و نور بنفشی که از نمایشگر گوشی‌ها به چشم ساطع می‌شود، می‌تواند باعث از بین رفتن لکه زرد در چشم شود و در نهایت حتی باعث گوری شود. علاوه بر همه این‌ها خیره شده به صفحه نمایش کوچک گوشی به مدت طولانی می‌تواند سبب تنبلی چشم، ضعیف شدن آن‌ها و خستگی و تاری دید هم شود.

    درمان درد‌های ناشی از استفاده موبایل

    در ادامه چند راهکار ساده برای درمان درد های ناشی از استفاده موبایل به شما ارائه خواهیم داد. اما باید بدانید که هر چقدر هم از این راهکار‌ها استفاده کنید اما نخواهید مدت زمان استفاده از گوشی را کاهش دهید، ممکن است بالاخره روزی در آینده دچار مشکلات و عوارض گوشی زیاد در دست گرفتن شوید. پس توصیه اصلی ما این است که اولین کاری که قبل از انجام راهکار‌های زیر انجام می‌دهید، تغییرات در ساعات استفاده از گوشی باشد.

    • تا جای ممکن گوشی را در مقابل چشم خود قرار دهید و گردن را به سمت پایین خم نکنید.
    • در طول روز زمانی را هم استراحت کنید و دراز بکشید. هیچ گاه چند ساعت طولانی از گوشی استفاده نکنید. زمان استفاده از آن را در طول روز تقسیم کنید.
    • حرکت کششی انجام دهید. مثلاً دستان خود را در یک دیگر قلاب کنید و به سمت بالا ببرید و آن‌ها را بکشید. بعد از آن دست‌ها را به سمت چپ و راست هم بکشید. ‌شانه‌های خود را در جهت و خلاف عقربه‌های ساعت برای چند دقیقه بچرخانید.
    • از کمپرس‌های گرم و سرد استفاده کنید. کمپرس گرم باعث می‌شود عضلات پیرامون دست شل شوند و بهتر حرکت کنند. اگر در قسمت‌های خاصی از بدن درد مزمن و حاد دارید می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
    • سعی کنید بیشتر به جای تایپ کردن، ویس ارسال کنید تا کمتر به انگشتان شما آسیب وارد شود. اگر مجبور به تایپ هستید از آپشن voice – to – text در گوشی‌های همراه استفاده کنید. اگر می‌خواهید حتماً با انگشت تایپ کنید، سعی کنید به جز انگشت شست از سایر انگشتان هم استفاده کنید.

    نی مارکت نمایندگی فروش زانوبند زاپیامکس

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید