آرتروز مفصلی لگن + بهترین دارو برای آرتروز لگن

آرتروز مفصلی لگن + بهترین دارو برای آرتروز لگن

5/5 - (1 امتیاز)
  • آرتروز از مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های خود ایمنی است که می‌تواند سیستم ایمنی و حرکتی افراد را درگیر کرده و باعث درد و ناراحتی شود. از متداول‌ترین انواع آرتروز می‌توان به آرتروز مفصلی لگن اشاره کرد که در اثر فرسودگی این مفصل یا بالا رفتن سن در افراد ایجاد می‌شود. آرتروز ناحیه لگن ممکن است با نشانه‌هایی مثل بروز درد، سفتی، خشکی و محدودیت حرکت لگن همراه باشد. در ادامه این مطلب از نی مارکت با آرتروز مفصلی لگن چیست، خطرات‌ و روش‌های درمان این بیماری بیشتر آشنا خواهیم شد.

    آرتروز مفصلی لگن چیست؟

    آرتروز نوعی آرتریت است که مفاصل بدن را درگیر کرده و به طور معمول تاثیرات آن بر مفاصلی که تحت فشار بیشتر قرار داشته یا بیشتر حرکت داده می‌شوند به صورت مشهود مشاهده می‌شود. ابتلا به آرتروز مفصلی لگن ممکن است فرد را در زمان نشستن و ایستادن آزار داده، خم شدن را دچار مشکل کند و فرد در زمان پیاده روی، بالا رفتن از پله‌ها و … دچار درد شود. بروز آرتروز لگن باعث می‌شود که غضروف مفصل لگن به مرور فرسوده شده و از بین برود. با ساییده شدن، خوردگی و ایجاد ناهمواری‌ها در مفصل لگن فضای مفصل محافظ میان استخوان‌ها محدود می‌شود و به این ترتیب با از بین رفتن مفصل، استخوان‌ها بر روی هم اصطکاک ایجاد می‌کنند.

    افزایش سن، اضافه وزن، نامناسب بودن مادرزادی شکل مفصل لگن، سابقه خانوادگی و آسیب‌های فیزیکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به آرتروز مفصل لگن محسوب می‌شوند. وقتی در مفصل لگن فرسودگی رخ می‌دهد، استخوان‌ها برای جبران مفصل از دست رفته به سمت خارج رشد کرده و زائده‌های استخوانی تشکیل می‌دهند. آرتروز لگن به عنوان یک بیماری پیش رونده با درد ناحیه باسن، کشاله، ران و پهلو همراه است. سفت شدن و قفل شدن مفصل لگن و همچنین محدودیت‌های حرکتی از دیگر نشانه‌های ابتلا به این بیماری محسوب می‌شوند.

    بهترین روش‌ تشخیص آرتروز لگن

    برای تشخیص آرتروز لگن پزشک در حین ویزیت بیمار درباره شرایط سنی، سابقه خانوادگی، احتمال نقص مادرزادی، بروز آسیب‌های جسمی سوال می‌پرسد. پس از آن به انجام معاینات فیزیکی نیاز است. این معاینات معمولا مطابق الگوهای زیر صورت می‌گیرد:

    • بررسی احساس درد در زمان اعمال فشار به ناحیه لگن
    • بررسی حساسیت پیرامون مفصل لگن
    • بررسی مشکلات احتمالی در زمان راه رفتن و خم شدن
    • بررسی میزان محدودیت حرکتی
    • بررسی علائم درد و ناراحتی در اندام‌های اطراف لگن

    اشعه ایکس همچنین می‌تواند تغییر شکل (استئوفیت) را در سطوح مفصلی تشخیص دهد. در موارد نادر، سونوگرافی، توموگرافی کامپیوتری یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی نیز ممکن است برای تشخیص دقیق‌تر استفاده شود. همچنین می توان برای تشخیص آرتروز، آزمایش خون انجام داد.

    مشاوره پزشک رایگان

    نام و نام خانوادگی(Required)
    شما چه نوع مشاوره‌ای نیاز دارید؟

    آرتروز را می توان با استفاده از تست های تشخیصی رادیولوژیکی طبقه بندی کرد و بر اساس کلگرن و لارنس به 5 درجه تقسیم کرد:

    • درجه 0: بدون علائم آرتروز
    • درجه 1: باریک شدن جزئی فضای مفصل
    • درجه 2: باریک شدن جزئی فضای مفصل و بی نظمی جزئی در سطح مفصلی
    • درجه 3: باریک شدن شدید فضای مفصل و بی نظمی‌های قابل توجه در سطح مفصلی
    • درجه 4: باریک شدن شدید فضای مفصل و تغییر شکل/نکروز (مرگ سلول‌های استخوانی) در قسمت‌های مفصلی

    مطالعه بیشتر : چرا خار پاشنه به وجود می آید؟

    عکس آرتروز لگن

    پس از ارزیابی نتایج حاصل از انجام معاینات فیزیکی نوبت به بررسی نتایج عکس برداری است. عکس برداری از ناحیه لگن معمولا به دو صورت انجام‌ می‌شود:

    • عکس برداری با اشعه ایکس: در این نوع تصویر برداری، از ساختارهای مستحکم و متراکم نظیر استخوان‌ها عکس‌هایی تهیه می‌شود. در این عکس‌ها ممکن است شرایطی مثل باریک شدن فضای مفصلی، تغییر شکل استخوان و همچنین تشکیل اسپورهای استخوانی نشان داده شود.
    • سایر روش‌های عکس برداری: جهت مشاهده و بررسی هر چه بهتر وضعیت استخوان و بافت لگن، امکان دستور تهیه رزونانس مغناطیسی (MRI) یا اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) از جانب پزشک وجود دارد.
    عکس آرتروز لگن

    خطرات آرتروز لگن چیست؟

    عوامل مختلفی ممکن است سبب شود تا فرد دچار آرتروز مفصلی لگن گردد. از مهم‌ترین این عوامل می‌توانیم به غیر طبیعی بودن مفصل ران، تروما یا آسیب مفصل، سابقه فعالیت پر تاثیر بر مفاصل لگن، چاقی، وزن کم هنگام تولد و ژنتیک اشاره کنیم.

    درمان نکردن این بیماری نیز می‌تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد. از مهم‌ترین خطرات آرتروز لگن موارد زیر هستند:

    • آسیب شدید به مفاصل
    • درد شدید در مفصل
    • اختلال در کیفیت خواب
    • کاهش بهره وری در حرکت
    • افزایش وزن
    • اضطراب و افسردگی
    • مرگ استخوان
    • خونریزی یا عفونت در مفاصل

    درمان آرتروز مفصلی لگن چیست؟

    درمان آرتروز مفصلی لگن در ابتدا بسته به مرحله بیماری معمولا محافظه کارانه است. این درمان محافظه کارانه در درجه اول شامل حرکت درمانی یا فیزیوتراپی برای تقویت ماهیچه‌های مفصل ران خواهد بود. تمرینات هدفمند همچنین می‌تواند تحرک و تعادل را بهبود بخشد و در نتیجه پیشرفت آرتروز را کند کرده و درد را تسکین دهد. فیزیوتراپی یا ماساژ می‌تواند تنش و درد را کاهش دهد. همچنین می‌توان از درمان دارویی با مسکن‌های ضد التهابی برای تسکین درد استفاده کرد.

    بیشتر بخوانید : درمان خانگی درد مفصل چیست؟

    اگر آرتروز مفصل ران به دلیل ناهماهنگی باشد، پوشیدن کفش ارتوپدی می‌تواند به مقابله با آن و کاهش علائم کمک کند. ترس از تشدید آرتروز لگن نباید باعث دوری از ورزش شود. فعالیت بدنی منظم گردش خون را بهبود می‌بخشد و به تحرک مفاصل کمک می‌کند و در نتیجه سبب بهبودی بیماری می‌شود. با این حال، باید در انتخاب حرکات ورزشی دقت کرد زیرا نباید مفصل ران را در معرض فشار زیاد قرار داد.

    بهترین ورزش ها برای درمان آرتروز مفصل ران شامل ایروبیک در آب، شنا، دوچرخه سواری یا پیاده روی سبک است!

    قرص مسکن برای آرتروز لگن

    برای کاهش آرتروز لگن می‌توان از مسکن‌هایی به منظور کمتر کردن درد و علائم استفاده کرد. داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری از بهترین مسکن برای آرتروز لگن هستند. اینها داروهایی هستند که به آرامی برای تغییر روند بیماری التهابی عمل می‌کنند. داروهای ضد روماتیسمی مختلف (DMARDs) برای اشکال مختلف آرتریت موثر بر لگن، از جمله RA، لوپوس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت پسوریاتیک مفید هستند.

    استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (ادویل) و ناپروکسن سدیم (Aleve) و دیکلوفناک سدیم 100 و 50 از بهترین مسکن برای آرتروز لگن هستند که می‌توانند درد را کاهش دهند. برای درک بهترین بهترین ورزش برای آرتروز مفصلی لگن چیست ما را همراهی کنید.

    5 ورزش برای آرتروز لگن؛ تمرین تقویت آرتروز لگن

    برای بهبود وضعیت آرتروز لگن می‌توانید از حرکات ورزشی بهره مند شوید، در ادامه 5 ورزش برای آرتروز لگن را به شما معرفی می‌کنیم:

    1. حرکت کششی برای درمان آرتروز لگن

    به پشت دراز بکشید و زانوی خود را به سمت سینه خم کنید. این حالت را نگه دارید و کشش ملایمی را در پشت خود ایجاد کنید. اگر در حین انجام این تمرین دچار درد کشاله ران شدید، این حرکت را متوقف کرده و به پزشک خود اطلاع دهید. استراحت کرده و سپس این حرکت را  تکرار کنید. 20 ثانیه صبر کرده و 3 بار تکرار کنید.

    ورزش برای آرتروز لگن

    2. حرکت صدف برای کاهش درد آرتروز مفصلی لگن

    به پهلو روی تخت یا زمین دراز بکشید و هر دو زانو را خم کنید. پاهای خود را در کنار هم نگه دارید، با فشردن ناف به سمت داخل، عضلات عمقی شکم خود را منقبض کنید. زانوهای خود را مانند صدف باز کنید، این حالت را حفظ کرده و سپس به حالت شروع بازگردید. این یک تمرین تقویتی خوب برای عضلات گلوتئال (باسن) و عضلات و مفاصل بیرونی ران است. این حرکت را 20 بار تکرار کنید.

    ورزش برای آرتروز لگن

    3. درجا، با تکیه گاه حرکتی موثر برای آرتروز مفصلی لگن

    صاف بایستید و از دیوار به عنوان تکیه گاه استفاده کنید. شروع به درجا زدن در این وضعیت کنید. زانوهای خود را تا جایی که احساس راحتی می کنید، بالا نگه دارید. این تمرین برای تحرک زانو، استقامت، تعادل و هماهنگی خوب است. یک دقیقه درجا بزنید، سپس استراحت کرده و تکرار کنید.

    ورزش برای آرتروز لگن

    4. چرخاندن پا برای بهبود آرتروز لگن

    با وضعیت بدنی خوب، عمودی بایستید. برای حفظ تعادل به دیواریا میز بچسبید. پای خود را به صورت کنترل شده در جلو و پشت خود بچرخانید. اگر احساس راحتی می‌کنید، می توانید سرعت انجام این حرکت را افزایش دهید تا یک ریتم ملایم ایجاد کنید. این تمرین مفصل ران سفت را به حرکت در می‌آورد و تعادل و هماهنگی شما را بهبود می‌بخشد. 20 بار پای خود را بچرخانید و سپس کمی استراحت کرده و سه بار انجام دهید.

    ورزش برای آرتروز لگن

    5. حرکت اسکات نیمه برای درمان آرتروز لگن

    به شکل درستی بایستید. از دیوار یا میز به عنوان تکیه گاه استفاده کنید. پاهای خود را کمی بازتر از عرض شانه کنید و زانوهای خود را به حالت اسکات نیمه خم کنید. سپس به موقعیت شروع بازگردید. اطمینان حاصل کنید که وسط کاسه زانو خود را در یک راستا با انگشتان میانی پای خود قرار دهید. این یک تمرین تقویتی فوق‌العاده است. این حرکت را در ده تکرار، سه بار انجام دهید.

    ورزش برای آرتروز لگن

    بهترین درمان خانگی آرتروز لگن

    برای کاهش درد و مشکلات ناشی از آرتروز مفصلی لگن، علاوه بر روش‌های فوق، می‌توان از درمان خانگی آتروز لگن نیز کمک گرفت. از بهترین روش‌هایی که می‌توانید در خانه به منظور کاهش درد و علائم این بیماری استفاده کنید، می‌توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:

    • استراحت کردن
    • استفاده از مسکن‌های بدون نیاز به نسخه
    • استفاده از کمپرس گرم و سرد
    • انجام حرکات کششی
    • کاهش وزن
    • آب درمانی و فیزیوتراپی

    برای انجام هر یک از این درمان‌ها با پزشک خود مشورت کنید. زیرا پزشک باید مشخص کنید که بهترین درمان آرتروز مفصلی لگن چیست؟ و کدام به درد شما می‌خورد.

    نتیجه گیری

    آرتریت یا همان آرتروز مفصلی لگن بیماری بسیاری شایعی است، اما با مشاوره، راهنمایی، تمرینات و درمان درست و مناسب می‌تواند بهبود یابد. شما می‌توانید با مراجعه به موقع پزشک، روند درمان خود را تسریع دهید. همچنین با استفاده از حرکات ورزشی مناسب، کاهش وزن و تحرک به اندازه، می‌توانید به بهترین شکل علائم این بیماری را مدیریت نمایید.

    معرفی محصول : درمان کمر درد با تکنولوژی جدید و خرید کمربند پلاتینر را امتحان کنید!

    آرتروز لگن چیست

    بهترین حرکت برای آرتروز مفصلی لگن چیست؟

    • پیاده روی از بهترین حرکات برای آرتروز مفصلی لگن است. متخصصان پیشنهاد می‌کنند پیاده روی ساده را برای بهبود علائم این بیماری امتحان کنید. پیاده روی جریان خون را به غضروف‌ها افزایش داده و مواد مغذی را به مفاصل می‌رساند.

    درمان در خانه درد آرتروز مفصلی لگن

    • 2 یا 3 بار در روز به مدت 20 تا 30 دقیقه از یک کمپرس گرم، دوش آب گرم یا کیسه آب گرم – برای تسکین درد و سفتی مفاصل استفاده کنید. یخ یا کمپرس سرد را هر بار به مدت 10 تا 20 دقیقه روی بخش دردآلود باسن خود قرار دهید تا ناحیه بی حس شود. یک پارچه نازک بین یخ و پوست خود قرار دهید تا پوستتان آسیب نبیند.

    آیا بدون جراحی می‌توان آرتروز مفصلی لگن را درمان کرد؟

    • جراحی آخرین مرحله درمان است. چنانچه بیماری به مرحله حادی نرسیده باشد، با استفاده از روش‌های درمان کم تهاجمی مانند ورزش، استراحت کردن و مصرف داروهای ضدالتهابی می‌توان این بیماری را درمان کرد.

    فروشگاه نی مارکت نمایندگی رسمی برای خرید زانوبند زاپیامکس آلمانی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید