درمان خار پاشنه و ورزش برای خار پاشنه | دلیل خار پاشنه

خار پاشنه! هر آنچه لازم است درباره خار پاشنه بدانید

3.2/5 - (8 امتیاز)
  • خار پاشنه یک رسوب کلسیمی است که باعث برآمدگی استخوانی در قسمت زیرین استخوان پاشنه می‌شود. آیا تا به حال شده‌، از شدت درد نتوانید پاشنه‌ پای خود را روی زمین بگذارید؟ یا نتوانید به خوبی راه بروید؟ این علائم چنانچه مداوم و بر اثر خستگی کوتاه مدت نباشد مربوط به خار پاشنه یا فاشئیت پلانتار است. heel spurs در همه گروه‌های سنی دیده می‌شود اما مردان و زنان میانسال بیشتر با آن روبه رو می‌شوند. دویدن، و پریدن، به ویژه روی سطوح سخت، یکی دیگر از دلایل پدید آمدن خار پاشنه پاست که بیشتر ورزشکاران را درگیر می‌کند. درمان خار پاشنه و شرایط مرتبط، شامل ورزش، ارتزهای سفارشی، داروهای ضد التهابی و تزریق کورتیزون است. اگر درمان‌های محافظه کارانه با شکست مواجه شوند، ممکن است جراحی لازم باشد. در این مقاله از نی‌ مارکت به عوامل ایجاد کننده خار پاشنه پا و راه‌های درمان آن می‌‌پردازیم.

    خار پاشنه چیست؟

    خار پاشنه (heel spurs) یک رسوب کلسیم استخوان مانند است که بین استخوان پاشنه و کف پا تشکیل می‌شود. خار پاشنه حدود ۱۵ درصد افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اغلب از پایین پاشنه شروع می‌شود و سپس سایر قسمت‌های پا را درگیر می‌کند. معمولاً ۰/۵ سانتی متر طول دارد. تشخیص خار پاشنه که در علم پزشکی به آن استئوفیت نیز گفته می‌شود، همیشه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست. برای تشخیص آن باید از عکس برداری اشعه ایکس، کمک گرفت. این عارضه نتیجه تنش طولانی مدت در عضله و بافت همبند است.

    فشار مکرر ناشی از راه رفتن، دویدن یا پریدن روی سطوح سخت یکی از دلایل شایع خار پاشنه است. علائم التهاب مانند درد، تورم و افزایش دما در قسمت جلویی پاشنه پا دیده می‌شود.

    با این حال، همیشه باعث درد نمی‌شود و تمام دردهای پاشنه پا ناشی از خار پاشنه نیست!

    علائم خار پاشنه چیست؟

    خار پاشنه اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. شایع‌ترین شکایات درد متناوب یا مزمن است. به خصوص اگر التهاب در نقطه‌ای که خار پاشنه ایجاد می‌شود رخ دهد، به خصوص هنگام راه رفتن یا دویدن درد ایجاد می‌کند. به طور کلی علت درد خار پاشنه نیست بلکه آسیب بافت نرم مرتبط با آن است. بسیاری از مردم درد ناشی از خار پاشنه و فاشیای کف پا را به‌عنوان ضربه زدن یا سوزن زدن به کف پای خود در هنگام صبح برای اولین بار توصیف‌ می‌کنند. سپس درد به یک درد مزمن تبدیل می‌شود. درد شدید معمولاً هنگام ایستادن پس از نشستن طولانی مدت شروع می‌شود. سایر علائم خار پاشنه شامل موارد زیر است:

    ۱. التهاب و تورم جلوی پاشنه پا

    ۲. افزایش دما در ناحیه آسیب دیده و اطراف آن

    ۳. برآمدگی کوچک استخوان مانند در زیر پاشنه پا که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.

    ۴. حساسیت زیر پاشنه پا که راه رفتن با پای برهنه را دشوار می‌کند.

    ۵. التهاب دردناک نوار فیبری بافت همبند (فاشیای پلانتار) که در امتداد پایین پا قرار دارد و استخوان پاشنه را به توپ پا متصل می‌کند.

    علائم خار پاشنه چیست؟

    علت خار پاشنه چیست؟

    اصلی ترین علت خار پاشنه وارد شدن فشار به استخوان پاشنه است. این فشار توسط نوار فاسیت‌پلانتار به پاشنه وارد می‌آید، عمدتا به خاطر عملکرد غیرطبیعی پا و یا به خاطر وضعیت بد قرارگیری پا (در هنگام ایستادن یا راه رفتن و ..) است. با گذشت زمان، نوار فاسیت‌پلانتار در کف پا به طور مداوم به استخوان پاشنه فشار بیاورد، نهایتا یک زائده‌ استخوانی در محل اتصال این دو به‌ یکدیگر تشکیل می‌شود. در واقع همان دلایلی که موجب التهاب فاشئیت پلانتار (و درد کف پا) می‌شوند، به شکل گیری خار پاشنه نیز منجر می‌شوند. این دلایل عبارتند از:

    • وضعیت بد قرارگیری پا (در هنگام ایستادن یا راه رفتن ): در صورتی که پای شما بیش از حد به داخل یا خارج چرخش داشته باشد، بافت نرم موجود در کف پا بیش از حد تحت فشار قرار می‌گیرد و کشیده می‌شود و این مسئله باعث درد و التهاب در کف پا می‌شود.
    • پوشیدن کفش نامناسب: که به خوبی از قوس کف پا پشتیبانی نمی‌کند و فشار‌های وارد شده به کف پا را جذب نمی‌کند.
    • داشتن اضافه وزن: وزن سنگین باعث فشار مضاعف بر روی پاها می‌شود.
    • افزایش سطح فعالیت: هر چه فعالیت فرد بیشتر باشد مستعد عارضه خار پاشنه خواهد بود، چون فشار روی پاشنه عامل اصلی خار پاشنه است.
    • راه رفتن روی سطوح سخت: راه رفتن با پای برهنه روی سطوح سخت (مانند سیمان یا کاشی) می‌تواند موجب تشدید درد پاشنه شود.

    به طور کلی کفش‌های نامناسب، حمل وزن اضافی و چاقی همگی از علل شایع خار پاشنه هستند. کسانی که کف پای صاف یا قوس زیاد کف پا و یا قوس کم کف پا دارند نیز در معرض خطر ابتلا به خار پاشنه هستند.

    آیا خار پاشنه ارثی است؟

    ژنتیک یکی از عوامل موثر در ابتلا به خار پاشنه به شمار می‌آید. برخی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این عارضه هستند و سابقه خانوادگی این بیماری را دارند. ژنتیکی بودن خار پاشنه به این معنا نیست که چون یکی از والدین به خار پاشنه مبتلا شده است صد در صد بقیه افراد خانواده این درد را تجربه خواهند کرد. فردی که ژن مستعد این بیماری در او جهش پیدا کرده احتمال مبتلا شدن او بیشتر از بقیه است. اما نکته مهم این است که طبق تحقیقات ژنتیکی، خار‌پاشنه در بیشتر موارد ارثی است.

    مطالعه بیشتر : علت زانو درد هنگام نشستن و برخاستن چیست؟

    چرا خار پاشنه به وجود می آید؟

    خار پاشنه زمانی اتفاق می‌افتد که رسوبات کلسیم در قسمت زیرین استخوان پاشنه ایجاد می‌شود، فرآیندی که معمولاً در طی چند ماه اتفاق می‌افتد. خار پاشنه اغلب به دلیل کشیدگی عضلات و رباط‌های پا، کشیدگی فاسیای کف پا و پارگی مکرر غشایی که استخوان پاشنه را می‌پوشاند ایجاد می‌شود. خار پاشنه مخصوصاً در بین ورزشکارانی که فعالیت‌هایشان شامل دویدن و پریدن زیاد است رایج است.

    از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم؟

    درد پاشنه در طول روز حتما شما را به وجود خار پاشنه مشکوک می‌‌سازد. همه آگاه هستیم که پاشنه درد معمولی گذرا است و با استراحت برطرف می‌شود. نشانه دیگر برای اینکه بفهمیم خار پاشنه  داریم، این است که اگر صبح از خواب بلند می‌شوید چند قدم اول شما دردناک است و بعد کم کم درد کم می‌شود و خصوصا در یک پاشنه علایم دارید احتمال خار پاشنه در شما بیشتر است. درد ناشی از خار پاشنه به صورت تیز و خنجری بوده و فرد احساس می‌کند میخی به پای او فرو می‌رود و تا دقایقی به صورت لنگ لنگان راه می‌رود. یا فرد از گذاشتن پاشنه روی زمین ترس دارد.

    از تکنولوژی جدید درمانی، زانو بند زاپیامکس برای زانو درد بخوانید!

    تشخیص خار پاشنه چگونه است؟

    تشخیص این عارضه بر عهده پزشک است، پس اگر از درد مزمن پا به خصوص در ناحیه پاشنه رنج می‌برید حتماً به یک متخصص ارتوپد مراجعه نمایید. پزشک با انجام بررسی فیزیکی در افراد با علائم و احساس درد که تصور می‌شود خار پاشنه داشته باشند، حتما برای اطمینان در تشخیص از عکسبرداری با اشعه ایکس پا کمک می‌گیرد. دیدن خار استخوان در عکس رادیوگرافی تنها راه برای اطمینان از وجود خار پاشنه است. از آنجایی که برخی از افراد هیچ علامتی ندارند، خار در پاشنه تنها از طریق اشعه ایکس به صورت صحیح تشخیص داده می‌شود‌.

    رادیولوژی برای خار پاشنه

    رادیولوژی از مهم‌ترین وسایل تشخیصی در بیماری خار پاشنه پزشک بعد از صحبت با بیمار و معاینه وی درخواست تهیه عکس پا را می‌دهد. اگرچه روش‌های تصویربرداری دیگر مانند سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی و سایر روش‌ها در بررسی مشکلات پا کاربرد دارد؛ ولی در اکثر موارد قبل از تهیه هرکدام از آنها پزشک معالج ترجیح می‌دهد ابتدا رادیولوژی برای خار پاشنه را مشاهده کند.

    در رادیولوژی، استخوان‌ها، کلسیفیکاسیون (انباشته شدن توده‌های کلسیم در بافت‌های بدن)، برخی از تومورها و مواد متراکم دیگر به رنگ سفید یا روشن دیده می‌شوند؛ زیرا آن‌ها پرتوی نور را جذب می‌کنند. بافت‌های نرم و با تراکم کمتر و شکستگی‌های ایجاد شده در استخوان‌ها باعث عبور پرتوها در بدن می‌شوند و از این رو این قسمت‌ها در تصویر رادیوگرافی تیره‌تر به نظر می‌رسند.

    تصاویر رادیولوژی ممکن است به اندازه تصویری که با تکنیک‌های پیچیده‌تری تولید می‌شوند، جزئیات کاملی را نشان ندهند. با این‌ حال، رادیولوژی برای خارپاشنه و مشکلات دیگر پا، رایج‌ترین ابزار تصویربرداری هستند که برای ارزیابی یک مشکل ارتوپدی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    رادیولوژی برای خار پاشنه

    آیا خار پاشنه خارش دارد؟

    خارش یا pruritus یک اصطلاح پزشکی است که برای نشان دادن احساس تحریک‌کننده روی پوست از آن استفاده می‌شود. این احساس می‌تواند در هر نقطه از بدن حس شود، اما از آنجایی که کف پا بیشتر زمان را در کفش است و عرق می‌کند، بیشتر در معرض این مشکل قرار می‌گیرد. خارش کف پا ربطی به خار پاشنه ندارد و نمی‌توان گفت خار پاشنه خارش دارد. علت خارش کف پا در طب سنتی، مشکلات روده و معده اعلام می‌شود و برخی از افراد فعال در این زمینه معتقد هستند که غلظت خون بالا نیز می‌تواند منجر به خارش کف پا شود. به‌طورکلی علت خارش کف پا به ۴ دسته تقسیم می‌شود که این چهار دسته عبارتند از:

    • خارش کف پای ناشی از مشکلات پوستی
    • خارش کف پای ناشی از یک مشکل عمومی در بدن
    • خارش کف پای ناشی از مشکلات سیستم عصبی
    • خارش کف پای ناشی از مشکلات روحی و روانی

    درصورت مواجه با چنین مشکلی، بهتر است که به یک دکتر پوست مراجعه کنید.

    آیا خار پاشنه خوب میشود؟

     بر اساس تحقیقات، ۹۰ درصد بیماران بدون نیاز به عمل جراحی در عرض ۱۰ ماه بهبود می‌یابند. خوشبختانه خوشبختانه شیوه‌های مختلفی به عنوان درمان خار پاشنه وجود دارند که به مرور زمان سبب تسکین و درمان این بیماری می‌گردند. در نتیجه جای نگرانی وحود ندارد پیشرفت علم پزشکی در اکثر زمینه‌ها خوب شدن و شفا را مژده می‌دهد. برای درمان heel spurs نه تنها یک روش بلکه چندین روش موفقیت آمیز و شناخته شده وجود دارد که البته شاید زمانبر باشند وای جوابگو هستند. با این حال، اگر روش‌های معمول برای درمان این عارضه مفید نباشند،‌ پزشک از جراحی برای برداشتن آن استفاده می‌کند. بهبودی کامل بعد از جراحی به زمان نیاز دارد.

    درمان خار پاشنه چیست ؟

    هدف از درمان خار پاشنه، کاهش فشار روی پا، کنترل درد و التهاب، بهبود بافت و افزایش انعطاف پذیری بافت‌های نرم است. درمان خار در پاشنه ممکن است شامل درمان خانگی، استراحت پا، استفاده از کفش‌های مناسب و طبی، انجام تمرینات تقویتی و افزایش انعطاف‌پذیری عضلات پا و در موارد شدیدتر، مصرف داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی باشد. در ادامه مطلب به تشریح کامل درمان خار پاشنه خواهیم پرداخت.

    درمان خانگی خار پاشنه

    درمان خانگی خار پاشنه همیشه در اولویت راه‌های درمان قرار داشته و از اصلاح سبک زندگی شروع می‌شود. خارپاشنه در ۹۰ درصد اوقات با درمان خانگی بهبود می‌یابد و نیازی به جراحی یا روش‌های تهاجمی ندارد. روش‌های درمان خانگی خار پاشنه در منزل شامل راهکارهای زیر است:

    • استراحت یکی از راهکارهای درمان خار پاشنه در منزل: استراحت کافی به کاهش التهاب و درد و تورم مرتبط با آن در ناحیه آسیب دیده با کاهش فشار وارد شده به پا کمک می‌کند.
    • استفاده از یخ در درمان خانگی خار پاشنه: استفاده از یخ با سرکوب التهاب به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. کشیدن یخ روی پاشنه پا به طور یکنواخت در کم کردن التهاب بسیار موثر است و درد را کاهش خواهد داد.
    • استفاده از سکفی‌های حلقه‌ای شکل: این کفی‌های مخصوص، برای درمان و کنترل خار پاشنه استفاده می‌شوند، در داخل کفش قرار می‌گیرند تا فشار وارده بر پاشنه پا کم شود. همچنین پوشیدن کفش ورزشی ضربه گیر به کاهش فشار روی بافت‌های نرم پا و کاهش درد کمک می‌کند.
    • کفش مناسب برای درمان خانگی خار پاشنه: استفاده از کفش مناسب، عامل مهمی در بهبود heel spurs پا به شمار می‌رود. با پوشیدن کفش‌ها و کفی‌های مناسب می‌توانید از خار پاشنه پا جلوگیری کنید و وزن بدن خود را به طور مساوی تقسیم نمایید. وجود خارپاشنه و پیاده روی با کفش نامناسب مشکلات بیشتری برایتان پدید می‌آورد.
    تیر کشیدن کف پا نشانه چیست؟

    وازلین برای خار پاشنه؟

    کرم‌ها، ژل‌ها یا پمادهای ضد التهاب و مسکن درد پاشنه را تسکین می‌دهند اما درمان اصلی محسوب نمی‌شوند و برای مدت کوتاهی موثر هستند. وازلین یکی از  کرم‌های در دسترس برای چرب کردن پا و ماساژ برای خار در پاشنه است. وازلین، خواص خود را مدیون ترکیبی به نام پترولیوم است که با ایجاد یک لایه‌ی محافظ، رطوبت پوست حفظ می‌کند. اینکار به گردش رطوبت و ترمیم پوست کمک می‌کند. استفاده‌ روزانه از وازلین کاملا بی‌خطر است.

    درمان خار پاشنه با شیشه نوشابه

    استفاده از شیشه نوشابه زیر کف پا یک روش درمانی برای حذف خار پاشنه است. در زیر کف پا استوانه‌ای قرار دهید که می‌تواند یک شیشه نوشابه باشد و کف پا را بر روی آن به عقب و جلو بغلطانید. اما هرگز نباید به پاشنه پا که درد دارد فشار وارد کنید. این روش درمانی اصلا نباید ایستاده باشد چون ممکن است به طور ناگهانی شیشه نوشابه را محکم فشار دهید و بشکند. بهتر است روی صندلی بشینید و پا را روی شیشه به جلو و عقب ببرید. عده ای هم معتقدند لازم نیست ریسک درمان خار  پاشنه با شیشه نوشابه را انجام دهید. وردنه چوبی همان تاثیرات دارد اما بدون ریسک است. درمان خار پاشنه با شیشه نوشابه به همان روش غلتاندن پا روی شیشه نوشابه انجام می‌شود.

    درمان خار پاشنه در منزل

    در منزل یکی از مهمترین راه‌کارها برای از بین بردن این عارضه است. هر چه زودتر درمان خار پاشنه در منزل شروع شود به معنای موفقیت بیشتر در رسیدن سریع به درمان و کاهش التهاب پاشنه است. درمان خار پاشنه در منزل بیشتر به روش‌های طب سنتی مربوط می‌شوید که به شرح زیر است:

    ماساژ درمان خار پاشنه در منزل

    ماساژ یکی از نخستین راه‌های درمان خار پاشنه است. برای ماساژ می‌توانید از روغن زیتون یا نارگیل استفاده کنید. البته روغن‌هایی مانند آویشن، گل رز و اسطوخودوس نیز خواص ضد التهابی دارند. اگر ماساژ را به طور مدام انجام دهید شاهد کاهش چشمگیر عارضه و به مرور بهبودی کامل خواهید بود.

    حجامت یکی دیگر از راهکارهای درمان خار پاشنه در منزل

     حجامت نیز در کاهش التهاب بسیار موثر است. اگر یک بار حجامت را انجام دهید شاهد آثار مثبت آن در کاهش التهاب heel spurs خواهید بود. محل انجام حجامت ناحیه آشیل پا و سمت داخل پا خواهد بود.

    درمان خانگی خار پاشنه با نمک آپسوم:

    نمک اپسوم سولفات منیزیم است. افزودن آن به حمام گرم و ماساژ دادن پاشنه پا فواید زیادی برای تسکین درد و التهاب خواهد داشت که می‌توانید روزانه این کار را به راحتی انجام دهید.

    درمان فوری و قطعی خار پاشنه

    سرکه سیب یکی از بهترین مواد موثر در درمان خار پاشنه به شمار می‌رود. این سرکه به بیرون آمدن کلسیم اضافی در ناحیه خار پاشنه، کمک می‌کند. همچنین موجب کاهش التهاب و تسکین درد کف پا ناشی از heel spurs نیز می‌شود. برای این منظور، نصف فنجان سرکه سیب را درون ظرفی گرم کنید. سپس وان کوچکی را پر از آب گرم کرده و سرکه سیب را درون آن بریزید. دو بار در روز پای خود را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درون این محلول نگه دارید. این روش را یک یا دو هفته انجام دهید. این روش شاید قطعی نباشد اما به کوچک heel spurs کمک می‌‌کند.

    فروش کمربند پلاتینر

    تکنولوژی فیزیوتراپی کمربند پلاتینر میتواند شما را از شر درد کمر و درد ناشی از دیسک کمر خلاص کند.

    سه ورزش ساده برای خار پاشنه در منزل

    خار پاشنه در اثر قرار گرفتن عضلات و رباط‌های پا و ساق پا در معرض تنش مزمن به دلیل طول کوتاه است. به همین دلیل ورزش هایی که به طولانی شدن و کشش بافت‌های نرم ناحیه کمک می‌کنند در کاهش درد موثر هستند. بنابراین، تمرینات کششی پا و ساق پا را می‌توان به طور منظم برای کمک به درمان خار پاشنه انجام داد. برخی از تمریناتی که می‌توان برای این منظور انجام داد عبارتند از:

    1. کشش فاسیای کف پا و ساق پا به حالت ایستاده

    پنجه پاها را روی فضایی با کمی ارتفاع مانند لبه پله قرار داده و پاشنه پاهای خود را به طرف پایین و بالا حرکت دهید.

    درمان خار پاشنه در منزل

    2. کشش فاسیای کف پا به حالت نشسته

    روی یک صندلی نشسته و یک پای خود را روی پای دیگر قرار داده و پنجه پا را با دست بگیرید. سپس آن را برای چند ثانیه به طرف بالا کشیده و رها کنید.

    3. ماساژ کف پا به وسیله یک توپ یا غلتک کوچک

    این کار گرفتگی کف پا را کاهش می‌دهد. برای انجام آن کافی است که یک غلتک کوچک یا یک ابزار استوانه‌ای شکل یا یک توپ کوچک را روی زمین گذاشته و کف پای خود را بر روی آن بغلتانید.

    اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

    اگر خار پاشه درمان نشود، هربار که پاشنه پا به زمین برخورد می‌کند احساس درد خواهید داشت. حتی اگر سعی کنید به آرامی راه بروید، باز هم درد شما را آزار خواهد داد. خار پاشنه موجب درد در کف پا شده و دشواری در راه رفتن را به همراه دارد.

    علاوه بر آن، امکان آسیب دیدن غشای چربی پا نیز وجود دارد. التهابی که در اثر کشیده شدن عضلات و تاندون‌ها به وجود می‌آید، موجب می‌شود که افراد در قسمت پاشنه پای خود احساس گرما کنند و حس نارضایتی در فرد اوج بگیرد.

    در ابتدا درد پاشنه پا به صورت متناوب است ولی در صورت عدم درمان به موقع، به یک درد ثابت و دائمی تبدیل خواهد شد. علاوه بر اینکه در صورت عدم درمان مشکل جدی می‌شود. زمانی که با راهکارهای ساده می‌توان این عارضه پر درد را درمان کرد چرا از درمان خودداری کرد.

    پس بهترین روش این است که به محض اطلاع از خار پاشنه در فکر اقدام برای درمان آن باشیم.

    آیا برای خار پاشنه باید جراحی کنم؟

    پزشکان با خار پاشنه به همان روشی که با التهاب کف پا برخورد می‌کنند، رفتار می‌کنند. این به این دلیل است که درد پاشنه در واقع ناشی از التهاب کف پا است. آن‌ها به ندرت جراحی را برای برداشتن heel spurs انجام می‌دهند. شما باید برای مدیریت علائم مرتبط با خار پاشنه برنامه ریزی کنید. فعالیت‌هایی را که باعث بدتر شدن درد پاشنه پا می‌شوند، کاهش دهید. با این حال، پزشکان معمولا جراحی را برای مواردی توصیه می‌کنند که به سایر راهکارهای درمانی پاسخ نمی‌دهند. عمل heel spurs، تنها راهی است که می‌تواند شما را به طور کامل از شر این عارضه خلاص کند.  جراحی آخرین راه حل است. تکنیک‌های جراحی  خار پاشنه عبارتند از:

    • رهاسازی فاسیای کف پا
    • رفع خار پاشنه

    معاینه و آزمایش قبل از عمل، برای تعیین کاندیدای مناسب برای جراحی انجام می‌شود. پس از جراحی، دستورات پزشک مانند استراحت، استفاده از یخ و بالا بردن پا باید رعایت شود. در برخی موارد، بیماران ممکن است پس از جراحی نیاز به استفاده از بانداژ، آتل، گچ، کفش جراحی، عصا یا عصا داشته باشند. از عوارض احتمالی جراحی heel spurs می‌توان به درد عصبی، درد مکرر پاشنه پا، بی حسی مداوم در ناحیه، عفونت و جای زخم سخت به نام اسکار اشاره کرد. علاوه بر این، خطر گرفتگی پا، شکستگی‌های استرسی و تاندونیت پس از انتشار فاسیای کف پا وجود دارد

    جراحی خار پاشنه

    جراحی خار پاشنه

    آیا پیاده روی برای خار پاشنه مضر است؟

     پیاده‌روی  زیاد برای خار پاشنه به خصوص در افرادی که اضافه وزن زیادی دارند مضر است. البته، خار پاشنه علاوه بر آنکه به شما اجازه نمی‌دهد خیلی راحت راه بروید، باعث عفونت‌های پوستی نیز می‌شود. با توجه به توضیحاتی که در خصوص سوال ایا پیاده روی برای خار پاشنه مضر است، باید بگوییم کفش‌های طبی می‌توانند به بهترین شکل ممکن خیالتان را از بابت خار در پاشنه راحت کنند این گزینه برای افرتدی پیشنهاد می‌شود که با وجود خار پاشنه مجبور هستند در روز مسافتی را پیاده روی کنند. زیرا نمی‌خواهند که وضعیت خار در پاشنه از اینی که هست خطرناک تر و اذیت کننده تر شود!

    قرص مسکن برای درمان خار پاشنه

    داروهای ضد التهاب با سرکوب روند التهابی به کاهش تورم کمک می‌کنند.  داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را می‌توان تحت نظر پزشک به صورت خوراکی مصرف کرد. می‌توان از این داروها به عنوان داروی heel spurs نام برد. این داروها درد حاد را برطرف می‌کنند، اما برای تسکین درد مزمن و طولانی‌مدت توصیه نمی‌شوند.
    ویتامین B12 نقش اساسی در حفظ سلامت اعصاب دارد. زمانی که بدن با کمبود ویتامین B12 مواجه شود، آسیب‌های عصبی ممکن است درد در پاها از جمله پاشنه پا را به همراه داشته باشند.
    علاوه بر این، یکی از مواردی که باعث ایجاد درد پاشنه پا می‌شود، فاشیای کف پا است. فاشیای پلانتار بافت محکمی مشابه تاندون دارد که در کف پا قرار می‌گیرد و به‌صورت یک لایه محافظ از انگشتان پا تا پاشنه پا کشیده می‌شود. کمبود ویتامین B12، شدت عارضه فاشیای کف پا را بیشتر می‌کند؛ بنابراین با مصرف انواع قرص حاوی ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین B12 می‌توان درد پاشنه پا را کنترل کرد. برخی معتقدند که مصرف قرص کلسیم منجر به بزرگ شدن خار پاشنه می‌شود.

    باید این نکته توجه داشته باشید که مصرف مکمل‌های کلسیم باعث ایجاد خار استخوانی یا هر نوع رسوب کلسیمی‌ در بدن نمی‌شوند. این رسوبات به دلیل پاسخ بدن به التهاباتی است که رخ می‌دهد.

    آیا خار پاشنه خطرناک است؟

    خار پاشنه که در جلوی پاشنه ظاهر می‌شود، اغلب با فاسیای کف پا همراه است. پلانتار فاشئیت التهاب دردناک بافت همبند فیبری به نام فاسیای پلانتار است که زیر پا کشیده شده و استخوان پاشنه را به انگشتان پا متصل می‌کند. با این که خار پاشنه در بسیاری از افراد درد شدیدی را ایجاد می‌کند، برخی دیگر هیچ گونه درد و ناراحتی را در این باره احساس نمی‌کنند. خار‌های پاشنه در صورت عدم درمان می‌توانند فعالیت فرد را محدود و تحمل وزن بر پای مبتلا را غیر ممکن کنند.

    به طور کلی بیماری خار پاشنه خطرناک نیست و به جز درد و ناراحتی مشکل دیگری برای بیمار ایجاد نمی‌کند. با این وجود طیف وسیعی از موارد وجود دارد که می‌توانند باعث بدتر شدن خار پاشنه شود.

    قرص مسکن برای درمان خار پاشنه

    خلاصه بیماری خار پاشنه

    خار پاشنه یک بیماری پا است که توسط یک رشد استخوانی به نام رسوب کلسیم ایجاد می‌شود که بین استخوان پاشنه و قوس امتداد می‌یابد. تشخیص خار پاشنه می‌تواند چالش برانگیز باشد. خار پاشنه پاسخ استرس و فشار بر روی رباط‌ها و تاندون‌های پا است. علت خارپاشنه غیر از فشار روی پا به عوانل ارثی و ژنتیک نیز مرتبط است. این عارضه خطرناک نیست اما باید درمان شود چون در صورت عدم درمان راه رفتن را با مشکل روبرو می‌سازد. در این مطلب به راهکارهای درمان خار پاشنه، مصرف قرص برای خارپاشنه، سه ورزش خار پاشنه در منزل به عنوان حرکات کششی و انواع دیگر درمان در منزل اشاره کردیم. از میان درمان‌های خانگی درمان خار پاشنه  با شیشه نوشابه و وازلین که روش‌های ناشناخته‌ای هستند را نیز توضیح دادیم. همچنین توضیح دادیم که چرا پیاده روی برای خار پاشنه مضر است و منجر به رشد بیشتر کلسیمی خار استخوان مانند می‌شود. جراحی خار پاشنه آخرین گزینه درمان  و درمان قطعی و فوری خار پاشنه است که توسط پزشک جراح صورت می‌گیرد.

    دلیل خار پاشنه چیست؟

    خار پاشنه پاسخ بدن شما به استرس و فشار بر روی رباط‌ها و تاندون‌های پا است.

    چه کسانی به خار پاشنه مبتلا می‌شوند؟

     این بیماری در افراد بالای ۴۰ سال، افراد چاق، کسانی که کفش‌های نامناسب می‌پوشند و زیاد روی پا می‌ایستند.

    خار پاشنه چگونه درمان میشود؟

    علائم این عارضه اغلب با روش‌های درمان خانگی خار پاشنه و مصرف داروهای ضد درد بدون نسخه از بین می‌روند.

    برای خار پاشنه چی خوبه؟

    استراحت، کمپرس سرد، انجام حرکات کششی و مصرف داروهای ضد درد بدون نسخه می‌تواند علائم این بیماری را کاهش دهد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳۴ رای

    8 دیدگاه دربارهٔ «خار پاشنه! هر آنچه لازم است درباره خار پاشنه بدانید»

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید