۷ آسیب شایع زانو به همراه درمان

۷ آسیب شایع زانو به همراه درمان

5/5 - (1 امتیاز)
  • زانو یک مفصل پیچیده با اجزای زیادی است که آن را در برابر انواع آسیب‌ها آسیب‌پذیر می‌کند. برخی از شایع ترین آسیب‌های زانو عبارتند از رگ به رگ شدن، پارگی رباط، شکستگی و دررفتگی. بسیاری از آسیب‌های زانو را می‌توان با اقدامات ساده‌ای مانند آتل بندی و تمرینات توانبخشی با موفقیت درمان کرد. سایر آسیب‌ها ممکن است برای اصلاح نیاز به جراحی داشته باشند. در این مطلب از نی مارکت شما را با انواع آسیب‌های شایع زانو و راه‌های درمان آن آشنا خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله به مطالعه ادامه دهید.

    آناتومی زانو

    زانو بزرگترین مفصل بدن و یکی از ساده ترین مفصل هاست. که از چهار ساختار اصلی تشکیل شده است: استخوان‌ها، غضروف‌ها، رباط‌ها و تاندون‌ها.

    • استخوان‌ها: سه استخوان به هم می‌رسند تا مفصل زانو شما را تشکیل دهند: فیمر(استخوان ران)، درشت نی (استخوان ساق پا) و کشکک (کاسه زانو). کشکک در جلوی مفصل قرار می‌گیرد تا از آن محافظت کند.
    • غضروف مفصلی: انتهای استخوان ران و تیبیا و پشت کشکک با غضروف مفصلی پوشیده شده است. این ماده لغزنده به استخوان‌های زانو کمک می‌کند تا زمانی که پای خود را خم می‌کنید یا صاف می‌کنید، به نرمی روی هم سر بخورند.
    • منیسک: دو تکه گوه‌ای شکل از غضروف منیسک است که به عنوان ضربه گیر بین استخوان ران و درشت نی عمل می‌کنند. متفاوت از غضروف مفصلی، منیسک سخت و لاستیکی است تا به ضربه گیری و تثبیت مفصل کمک کند. وقتی مردم در مورد پارگی غضروف زانو صحبت می‌کنند، معمولاً به پارگی مینیسک اشاره می‌کنند.
    • رباط‌ها: استخوان‌ها توسط رباط ها به استخوان‌های دیگر متصل می‌شوند. چهار رباط اصلی در زانوی شما مانند طناب‌های قوی عمل می‌کنند تا استخوان‌ها را در کنار هم نگه دارند و زانوی شما را ثابت نگه دارند.
    • رباط های جانبی: اینها در کناره های زانوی شما یافت می شوند. رباط جانبی داخلی در داخل زانوی شما و رباط جانبی خلفی در خارج قرار دارد. آنها حرکت کنارهم زانوی شما را کنترل می‌کنند.
    • رباط های صلیبی: در داخل مفصل زانو شما یافت می شوند. آنها از یکدیگر عبور می کنند تا یک ساختار ضربدری با رباط صلیبی قدامی در جلو و رباط متقاطع خلفی در عقب تشکیل دهند. رباط‌های صلیبی حرکت جلو و عقب زانوی شما را کنترل می‌کنند.
    • تاندون‌ها: ماهیچه‌ها توسط تاندون ها به استخوان‌ها متصل می‌شوند. تاندون چهارسر ران ماهیچه‌های جلوی ران را به کشکک متصل می‌کند. از طرف دیگر تاندون کشکک از کشکک به سمت استخوان درشت نی امتداد دارد.

    آسیب های شایع زانو چیست؟

     شایع‌ترین آسیب‌های زانو شامل رگ به رگ شدن و پارگی بافت‌های نرم (مانند رباط‌ها، منیسک)، شکستگی و دررفتگی است. در بسیاری از موارد، صدمات در بیش از یک ساختار در زانو مشاهده می‌شود.

    درد و تورم شایع ترین نشانه آسیب زانو هستند. علاوه بر این، زانو ممکن است دچار گرفتگی یا به اصطلاح قفل شود. برخی از آسیب‌های زانو (به عنوان مثال، پارگی ACL ) باعث بی‌ثباتی می‌شوند – احساس می‌کنید که زانوی شما در حال خالی شدن است.

    بیشتر بخوانید : آیا درد سیاتیک به زانو می زند؟

    آسیب‌های رباط صلیبی قدامی (ACL)

    رباط صلیبی قدامی اغلب در حین فعالیت های ورزشی آسیب می بیند. آسیب های ACL در ورزشکارانی که در ورزش های پرسی و چرخشی مانند فوتبال و بسکتبال شرکت می کنند، بیشتر اتفاق می افتد. تغییر جهت سریع یا فرود آمدن نادرست و پرش از یک ارتفاع می تواند ACL را پاره کند.

    مشاوره پزشک رایگان

    نام و نام خانوادگی(Required)
    شما چه نوع مشاوره‌ای نیاز دارید؟

    حدود نیمی از صدمات وارده به رباط صلیبی قدامی همراه با آسیب به سایر ساختارهای زانو مانند غضروف مفصلی، منیسک یا سایر رباط ها رخ می‌دهد.

    آسیب های شایع زانو چیست؟

    آسیب‌های رباط صلیبی خلفی زانو (PCL)

    رباط صلیبی خلفی اغلب در اثر ضربه به جلوی زانو ، در حالی که زانو خم شده است، آسیب می‌بیند. این انفاق اغلب در تصادفات وسایل نقلیه و اسیب‌های مرتبط با ورزش رخ می‌دهد. پارگی‌های رباط متقاطع خلفی معمولاً پارگی جزئی با پتانسیل بهبود خودبه‌خود است.

    آسیب‌های رباط صلیبی خلفی زانو (PCL)

    آسیب‌ های رباط صلیبی زانو

    آسیب به رباط های جانبی معمولاً در اثر نیرویی ایجاد می شود که زانو را به طرفین فشار می دهد. که اغلب آسیب های ناشی از ضربه هستند. آسیب های MCL معمولاً در اثر ضربه مستقیم به قسمت خارجی زانو ، که اغلب حین ورزش است. ضرباتی که به داخل زانو وارد می‌شود که زانو را به سمت بیرون می‌راند ممکن است به رباط جانبی (LCL) آسیب برساند. پارگی رباط جانبی کمتر از سایر آسیب‌های زانو اتفاق می‌افتد.

    آسیب‌ های رباط صلیبی زانو

    پارگی مینیسک زانو

    پارگی حاد مینیسک اغلب در حین ورزش اتفاق می‌افتد. پارگی منیسک می تواند هنگام چرخش، پرش، چرخاندن یا زمین خوردن ایجاد شود. پارگی منیسک نیز ممکن است در نتیجه آرتریت یا افزایش سن رخ دهد. اگر منیسک‌ها با افزایش سن ضعیف شده باشند، حتی یک چرخش ناخوشایند هنگام بلند شدن از روی صندلی ممکن است برای ایجاد پارگی کافی باشد.

    پارگی مینیسک زانو

    پارگی تاندون زانو

    تاندون های چهارسر ران و کشکک می توانند کشیده و پاره شوند. اگرچه هر فردی می‌تواند این آسیب دیدگی تاندون‌ را تجربه کند، اما پارگی‌ها در میان افراد میانسالی که ورزش‌های پرشی یا دویدن را انجام می‌دهند، شایع‌تر است. افتادن، نیروی مستقیم به جلوی زانو و فرود ناشی از پرش از علل شایع آسیب تاندون زانو هستند.

    شکستگی زانو

    شایع ترین شکستگی استخوان در اطراف زانو کشکک است. انتهای استخوان ران و ساق در جایی که به هم می‌رسند و مفصل زانو را تشکیل می‌دهند در این ناحیه نیز ممکن است شکستگی ایجاد شود. بسیاری از شکستگی‌های اطراف زانو در اثر ضربه‌های پر قدرت مانند سقوط از ارتفاع قابل توجه و تصادف با وسایل نقلیه ایجاد می‌شوند.

    در رفتگی زانو 

    دررفتگی زمانی رخ می‌دهد که استخوان‌های زانو به طور کامل یا جزئی از جای خود خارج شوند. به عنوان مثال، استخوان ران و درشت نی می‌توانند به زور از هم تراز خود خارج شوند و کشکک نیز می‌تواند از جای خود خارج شود.

    • دررفتگی می‌تواند به دلیل ناهنجاری در ساختار زانوی فرد ایجاد شود.
    • در افرادی که ساختار طبیعی زانو دارند، دررفتگی‌ها اغلب به دلیل ضربه‌های پرقدرت مانند زمین خوردن، تصادف با وسیله نقلیه و آسیب‌های در حین ورزش ایجاد می‌شود.
    در رفتگی زانو 

    درمان آسیب‌ های زانو - آسیب زانو در اثر ضربه

    هنگامی که برای اولین بار زخمی می‌شوید، استراحت به همراه استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به سرعت بخشیدن به بهبودی شما کمک کند:

    • استراحت. از وارد کردن فشار بر روی زانوی دردناک خودداری کنید.
    • کمپرس یخ. از بسته‌های یخ به مدت 20 دقیقه هر بار و چند بار در روز استفاده کنید. یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید.
    • بانداژ حمایتی به آرامی ناحیه آسیب دیده را در یک باند نرم یا بانداژ بپیچید.
    • ارتفاع. برای کاهش تورم، هنگام استراحت، زانوی آسیب‌دیده را بالاتر از قلب خود قرار دهید.

    حتماً در اسرع وقت به دنبال درمان باشید، به خصوص اگر:

    • صدای ضربه را بشنوید و احساس کنید که زانوی خود در زمان آسیب جابه جا شده است.
    • درد شدید دارید.
    • نمی توانید زانوی خود را حرکت دهید.
    • شروع به لنگیدن کرده‌اید.
    • ورم در محل آسیب دیده مشاهده کردید.

    نوع درمانی که پزشک شما توصیه می‌کند به عوامل مختلفی مانند شدت آسیب، سن، سلامت عمومی و سطح فعالیت شما بستگی دارد.

    درمان غیر جراحی زانو درد

    بسیاری از آسیب‌های زانو را می‌توان با اقدامات ساده‌ای درمان کرد همچنین زانوبندهای طبی یا زانوبند زاپیامکس که تکنولوژی فیزیوتراپی در منزل دارد میتواند به درد زانو آرامش دهد دیگ موارد تسکین دهتده درد ناشی از آسیب زانو، عبارت اند از :

    • بی حرکت ماندن. پزشک ممکن است برای جلوگیری از حرکت زانو استفاده از بریس یا زانوبند را توصیه کند. اگر استخوان شما دچار شکستگی شده است. گچ گرفتن یا بستن آتل می‌تواند استخوان‌ها را تا زمان بهبودی در جای خود ثابت نگه دارد. برای محافظت بیشتر از زانوی شما، ممکن است به شما عصا داده شود تا از وارد کردن فشار به پایتان جلوگیری کند.
    • فیزیوتراپی. تمرینات خاص عملکرد زانوی شما را بازگردانده و عضلات ساق پا را که از زانو حمایت می‌کنند، تقویت می‌کند.
    • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) . داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن درد و تورم را کاهش می‌دهند.

    بسیاری از شکستگی‌ها و آسیب‌های اطراف زانو برای بازگرداندن کامل عملکرد به پای شما نیاز به جراحی دارند. در برخی موارد – مانند بسیاری از پارگی‌های ACL – جراحی می‌تواند به روش آرتروسکوپی با استفاده از ابزارهای مینیاتوری و برش‌های کوچک انجام شود. از سوی دیگر، شکستگی‌ها اغلب نیاز به جراحی باز با برش بزرگ‌تر دارند که دید مستقیم‌تری و دسترسی آسان‌تر به ساختارهای آسیب دیده را برای جراح فراهم می‌کند.

    شایع ترین علت آسیب دیدگی زانو چیست؟

    اسیب‌ دیدگی‌های زانو بسته به علل متفاوتی مانند افزایش سن ، ضربه یا صدمه ممکن است رخ دهند.

    متداول ترین آسیب های زانو

    شکستگی یا در رفتگی استخوان کشکک زانو ، پارگی مینیسک یا رباط و آرتروز از شایع ترین آسیب های زانو هستند.

    علائم آسیب دیدگی زانو به چه شکل است؟

    شایع ترین علائم نشان دهنده آسیب دیدگی زانو عبارتند از : احساس درد، تورم، کبودی و محدودیت در حرکت است

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید