کمر درد عصبی چیست؟

کمر درد عصبی چیست؟

امتیاز دهید
  • کمر درد عصبی یکی از اختلالات رایج در بدن بیماران است که معمولا با نام سیاتیک یا sciatica شناخته می‌شود و اغلب بروز آن همراه با درد و التهاب شدید خواهد بود. گرفتگی رگ سیاتیک یکی از عوامل موثر در بروز کمر درد‌های عصبی تلقی می‌شود، چراکه این عصب جزء یکی از مهم‌ترین رگ‌های موجود در بدن به‌شمار می‌رود. اما همیشه علت کمر درد عصبی آسیب سیاتیک نیست.

    بررسی علائم و دلایل بروز این اختلال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به پزشک این امکان را می‌دهد که در روند تشخیص و درمان این عارضه به روش تخصصی‌تری عمل کند. اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که احساس می‌کنید علائم این عارضه را دارید یا درد شدیدی در ناحیه کمر احساس می‌کنید، توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله با مجله نی مارکت همراه شوید.

    رگهای عصبی کمر کجاست؟

    رگ‌های عصب کمر در قسمت‌های مختلف کمر و پاها قرار گرفته‌اند و معمولا با ابتلا به این اختلال، درد از این ناحیه تا بخش‌های ساق پا و باسن ادامه پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین رشته‌های عصبی که در ناحیه کمر قرار گرفته است، رگ سیاتیک است.

    رگ‌های سیاتیک از ناحیه بین مهره‌ها خارج می‌شوند و تا بخش‌های مختلف پا ادامه پیدا خواهند کرد. برخی از عصب‌های احشایی نیز وجود دارند که بسیاری از تکانه‌های عصبی و حسی را به سیستم مرکزی می‌رسانند.

    عصب‌های احشایی معمولا از منطقه کمر عبور می‌کنند تا به تمام بخش‌های بدن متصل شوند. تمامی رگ‌های ذکر شده که در ناحیه کمر قرار گرفته‌اند، با بروز مشکلات عصبی، دجار درد شدید و غیرقابل تحمل می‌شوند.

    مشاوره پزشک رایگان

    نام و نام خانوادگی(Required)
    شما چه نوع مشاوره‌ای نیاز دارید؟

    دلیل اصلی کمر درد عصبی چیه؟

    در موارد حاد، ممکن است بروز کمر دردهای عصبی، دلایل مهم‌تری داشته باشد و لازم شود که پزشک با روش‌های تخصصی‌تری این عارضه را مورد بررسی قرار دهد. اگر بروز این اختلال دلیلی غیر از موارد ذکرشده داشته باشد، بهتر است افراد برای درمان سریع‌تر آن اقدام کنند. برخی از علت‌های اصلی بروز کمر درد در بیماران به شرح زیر خواهد بود:

    • ابتلا به بیماری‌های دیسکی (مانند انسداد دیسکی)
    • ایجاد فشار روی عصب‌ها در اثر عوامل مختلف
    • ستون فقرات نامنظم و دارای انحراف
    • ابتلا به اسپاندیلولیستز یا لغزش مهره‌ها
    • فشار و تحریک عصب‌ها در ناحیه کمر
    • آرتریت ستون فقرات
    • تنگی کانال نخاعی
    • اختلالات روحی و روانی

    در قسمت بالا به معرفی برخی از دلایل اصلی بروز کمر درد عصبی در بدن افراد پرداختیم. بهتر است بیماران در صورت مشاهده علائم این عارضه به منظور تشخیص بهتر و انتخاب تدابیر درمانی مناسب به پزشک اسپینالوژیست مراجعه کنند.

    دلیل اصلی کمر درد عصبی چیه؟

    علائم کمر درد عصبی چیست؟

    کمر دردی که در اثر ایجاد مشکلات عصبی در افراد ایجاد می‌شود، معمولا دارای نشانه‌های مختلفی است. اصلی‌ترین علائم این عارضه، بروز درد شدید در بدن افراد است که اغلب به سایر نقاط دیگر بدن انتقال پیدا کرده و توانایی انجام فعالیت‌های روزمره را کاهش خواهد داد.

    پزشک با بررسی علائم این عارضه، علت کمر درد عصبی را مورد بررسی قرار می‌دهد. در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین نشانه‌های بروز کمردرد عصبی در افراد می‌پردازیم.

    • درد شدید و تیز در ناحیه پایین کمر به سمت پایین، باسن و پاها
    • کاهش تعادل بدن
    • بروز ضعف و خستگی مفرط
    • ضعف عضلانی در پاها و مشکلات در حرکت کردن
    • احساس سوزش و بی‌حسی در پاها
    • بروز درد در میان شانه‌ها
    • کاهش کیفیت خواب
    • بروز اسپاسم عضلانی

    در این بخش به معرفی مهم‌ترین علائم و علت کمر درد عصبی در بدن اشاره کردیم. بیماران در صورت مشاهده این علائم باید به منظور انجام اقدامات لازم برای مراجعه به پزشک آماده شوند تا احتمال پیشرفت این عارضه کاهش پیدا کند.

    از مزایای فیزیوتراپی مانند کمربند پلاتینر چی میدانید؟

    رابطه افسردگی و کمر درد چیست؟

    در برخی موارد ممکن است افراد در اثر بروز افسردگی به کمردرد ابتلا پیدا کنند. این موضوع نقش موثری در ایجاد اختلالات عصبی خواهد داشت و جزء یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به این عارضه محسوب می‌شود.

    این وضعیت ناراحتی‌های ذهنی و روانی را در بیماران افزایش می‌دهد و در اثر گذشت یک دوره زمانی بسیار کوتاه، اثرات آن به بخش‌های مختلف بدن سرایت می‌کند. نقش اختلال هورمونی که ارتباط مستقیمی با حالات روحی و روانی بیماران دارد، در بروز این عارضه به اثبات رسیده است.

    این اختلال در صورتی که بیمار در شرایط بهتری قرار گیرد و به آرامش مناسبی دست پیدا کند برطرف می‌شود. لازم است که افراد در صورتی که به دلیل افسردگی به این اختلال ابتلا پیدا کرده‌اند، هرچه سریع‌تر برای درمان این عارضه اقدام کنند.

    رابطه استرس و کمردرد چگونه است؟

    از دیگر مواردی که احتمال بروز کمر درد عصبی را در افراد افزایش می‌دهد، قرار گرفتن در محیط و شرایط استرس‌زا خواهد بود. بیمارانی که با مشکلات روانی مواجه هستند و اضطراب بسیاری را در برابر مشکلات مختلف متحمل می‌شوند، معمولا با آسیب‌های گوناگونی همچون درد عصبی کمر روبه رو خواهند شد.

    تاثیر استرس و کمردرد در بسیاری از مقالات علمی معتبر به تایید رسیده است. به‌طور کلی بروز این دسته از اختلالات بیشتر به جهت مشکلات روحی و روانی در بیماران خواهد بود. در اکثر موارد کسانی که به این دلیل دچار درد عصبی کمر شده‌اند می‌توانند با مصرف قرص‌ها تسکین دهنده این وضعیت را بهبود بخشند.

    بررسی کمر درد عصبی در جوانان

    بسیاری از جوانان ممکن است عارضه کمر درد ناشی از اختلالات عصبی را در بدن خود تجربه کنند. بروز این عارضه در بدن این دسته از افراد با دلایل مختلفی صورت می‌گیرد و معمولا شرایط جسمانی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    در اکثر موارد بروز کمر درد عصبی جوانان مطابق با دلایل رایجی که در بزرگسالان وجود دارد اتفاق می‌افتد. در چنین شرایطی لازم است که جوانان نسبت به تقویت عضلات بدن خود توجه بیشتری داشته باشند و از بروز مشکلات مربوط به عدم تحرک در بدن جلوگیری کنند.

    بیشتر بخوانید : تزریق گاز اوزون برای دیسک کمر

    درمان خانگی کمردرد عصبی

    در مواردی که شدت این عارضه بسیار کم است و افراد در شرایط خفیف قرار گرفته‌اند، بهترین گزینه‌ استفاده از روش‌های درمان خانگی خواهد بود. در اکثر موارد راهکار‌های خانگی نقش موثری در بهبود این عارضه را داشته و باعث کنترل درد در بدن می‌شوند. برخی از مهم‌ترین روش‌های درمان خانگی کمردرد عصبی که بهترین نتیجه را برای بیماران به همراه دارد شامل موارد زیر است:

    • استراحت کافی: ازجمله راهکار‌های درمان خانگی مناسب که معمولا پزشک در وهله اول به بیمار آن را توصیه خواهد کرد، داشتن استراحت چند روزه و جلوگیری از انجام فعالیت‌های سنگین است.
    • استفاده از کمپرس آب گرم و سرد: از دیگر روش‌های موثر برای تسکین درد کمر استفاده از کمپرس آب‌ گرم یا سرد است. افراد می‌توانند از پد‌های حرارتی که به منظور کاهش میزان درد در مفاصل مختلف بدن طراحی شده است، استفاده کنند. این روش در بهبود موقتی درد در این بخش از بدن، اثرات مطلوبی را ایجاد خواهد کرد.
    درمان خانگی کمردرد عصبی
    • انجام تمرینات استرچینگ و تقویتی عضلات پشتی و شکمی: یکی از راهکار‌های بسیار مهم در تقویت عضلات بدن و جلوگیری از بروز مشکلات مربوط به عدم تحرک در بیماران، انجام تمرینات استرچینگ و تقویتی عضلات است. معمولا کسانی که از فعالیت‌های بدنی برای تسکین درد این ناحیه استفاده می‌کنند، بیشترین نتیجه را برای بهبود این اختلال کسب خواهند کرد.
    • مصرف قرص‌های آنتی‌التهاب‌ها و مسکن‌های موضعی: ازجمله روش‌های درمان خانگی برای بهبود این وضعیت، مصرف قرص‌های مسکن و ضدالتهاب است. مصرف دارو باید با تجویز پزشک صورت گیرد تا بیشترین تاثیر را ایجاد کند. در مواردی دیگر، بیماران می‌توانند از مسکن‌های موضعی همچون ژل یا پماد استفاده کنند. ژل‌های مسکن خاصیت‌های بسیاری برای کاهش میزان درد در بدن را خواهند داشت.

    در بخش بالا به برخی از مهم‌ترین روش‌های درمان خانگی این عارضه اشاره‌ کردیم. استفاده از روش‌های درمان خانگی معمولا هزینه جزئی را برای افراد ایجاد می‌کنند اما در اکثر موارد بیشترین نتیجه برای تسکین درد در بدن را خواهند داشت.

    آیا کمر درد عصبی خطرناک است؟

    بسیاری افراد گمان می‌کنند که بروز کمر درد عصبی در بدن یک اختلال خطرناک است و احتمال دارد که مشکلات جدی‌تری را برای افراد ایجاد کند. در مواردی که این عارضه با گذشت زمان بهبود پیدا نکند ممکن است آسیب‌های مختلفی را برای افراد به همراه داشته باشد. در صورتی که افراد برخی نشانه‌های حاد این عارضه را در بدن خود مشاهده کردند، لازم است که برای جلوگیری از تشدید آن به پزشک مراجعه کنند. برخی از علائم خطرناک این اختلال به شرح زیر است:

    • کاهش دامنه حرکتی
    • کاهش قدرت عضلات و ایجاد ناتوانی شدید در بیماران
    • ایجاد اختلال در حفظ تعادل بدن
    • عدم امکان انجام فعالیت‌های روزمره و عادی
    • احساس درد شدید در هنگام نشستن و بلند شدن
    • گرفتگی عضلانی و عدم امکان حرکت کردن به‌صورت ناگهانی

    در بخش بالا به برخی از علائم مهم که بیانگر قرارگرفتن وضعیت بیمار در شرایط خطرناک است اشاره کردیم. توصیه می‌شود که افراد در صورت مشاهده علائم بالا برای جلوگیری از ایجاد شرایط حاد هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنند.

    مطالعه بیشتر : درد سمت راست کمر نشانه چیست؟

    انواع داروی کمر درد عصبی

    مصرف دارو ازجمله راهکار‌های موثر برای درمان کمر درد عصبی در بیماران است. در اکثر موارد پزشک با بررسی شدت این عارضه، داروهای مناسب برای تسکین درد این اختلال را تجویز کنند. لازم است که بیماران به دستورالعمل‌های لازم برای مصرف این دارو توجه کافی داشته باشند.

    مهم‌ترین قرص کمر درد عصبی که برای درمان این عارضه توسط پزشکان متخصص در این حوزه تجویز می‌شود به شرح زیر است:

    • ناپروکسن یا آلیو (Aleve)
    • ایبوپروفن یا ادویل
    • سیکلوبنزاپرین
    • استامینوفن

    در بخش بالا قرص‌های موثر برای تسکین درد عصبی کمر را معرفی کردیم. بیماران می‌توانند برای بهبود وضعیت خود این دارو‌ها را مطابق با نظر پزشک مصرف کنند.

    نحوه پیشگیری از کمر درد عصبی چگونه است؟

    یکی از موضوعات بسیار مهمی که معمولا افراد به آن توجه بسیار کمی نشان می‌دهند، انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز این عارضه است. رعایت نکات پیشگیرانه اثر مهمی در حفظ سلامت بدن داشته و از این ناحیه در مقابل آسیب‌های مختلف مراقبت می‌کند.

    برخی از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه که در حفظ سلامت جسمانی و جلوگیری از بروز این عارضه در بدن نقش موثری را ایفا می‌کند به شرح زیر است:

    • حفظ وزن سالم و جلوگیری از چاقی: حفظ وزن مناسب به کاهش فشار بر روی منطقه کمر و استحکام عضلات کمک می‌کند. بسیاری از افرادی که با اضافه وزن بسیار بالایی مواجه شده‌اند، فشار زیادی را در ناحیه کمر و استخوان‌های فقرات متحمل می‌شوند. توصیه اکثر پزشکان بر این است که افراد برای جلوگيری از بروز این اختلال به تناسب وزن خود توجه بیشتری داشته باشند.
    • تمرین ورزشی منظم: انجام تمرینات ورزشی منظم برای تقویت عضلات پشتی و شکمی می‌تواند تا حد بسیار زیادی سلامت کمر را حفظ کند. برخی ورزش‌های پرطرفدار همچون پیاده روی، شنا، یوگا باعث تقویت عضلات بدن و همچنين افزایش مقاومت و انعطاف کمر خواهد شد.
    • استراحت کردن: استراحت کافی و جلوگیری از تحت فشار قرار گرفتن عضلات کمر، از دیگر روش‌های موثری است که توجه به آن مانع از بروز کمر درد عصبی می‌شود. افراد می‌توانند به منظور حفاظت از ناحیه کمر، در هنگام خوابیدن از تشک‌های طبی و استاندارد استفاده کنند.
    • مقابله با استرس: یکی از عوامل موثر در ایجاد کمر درد عصبی، قرارگرفتن در شرایط روحی و روانی نامناسب یا استرس بسیار زیاد است. در چنین شرایطی بهتر است افراد میزان اضطراب خود را مدیریت کرده و از روش‌های موثر برای افزایش آرامش روانی خود استفاده کنند.

    با انجام این اقدامات، بسیاری از مشکلات و خطرات بروز کمردرد عصبی را به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده و افراد می‌توانند از ابتلا به این اختلال پیشگیری کنند. در صورتی که علائم کمردرد عصبی افزایش پیدا کند یا حالت مزمن داشته باشد، بهتر است بیماران در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند تا تشخیص دقیق و درمان مناسبی برای این عارضه در نظر گرفته شود.

    کمر درد عصبی

    علت کمر درد عصبی یکی از موضوعات بسیار مهم است و بروز آن باعث ایجاد درد شدید در بخش‌های مختلف کمر و کاهش میزان توانایی بدن در هنگام انجام فعالیت‌های روزمره و عادی می‌شود. این اختلال به کمک استفاده از روش‌های درمان خانگی بهبود پیدا می‌کند.

    درباره زانوبند زاپیامکس قبل از خرید بدانید!

    پیشگیری از بروز این بیماری یکی از موضوعات بسیار مهمی است که توصیه می‌شود افراد به نکات مهم مربوط به این زمینه توجه کافی داشته باشند. انجام فعالیت‌های بدنی منظم و آرامش روانی نقش مهمی در جلوگیری از بروز این عارضه خواهد داشت.

    پزشک به کمک انجام بررسی‌های لازم در این زمینه، علت درد کمر عصبی را مورد بررسی قرار خواهد داد. لازم است که افراد در صورت مشاهده علائم این عارضه برای درمان بدون وقفه آن اقدام کنند.

    سریع‌ترین روش برای کاهش درمان کمر درد عصبی چیست؟

    استفاده از پد حرارتی یا کمپرس آب‌ گرم بهترین روش برای درمان این عارضه محسوب می‌شود و بیماران می‌توانند با استفاده از آن به‌طور موقتی در سریع‌ترین زمان ممکن، بیشترین نتیجه را کسب کنند.

    درد کمر ناشی از استرس چند روز طول می‌کشد؟

    بروز این اختلال بین سه روز تا یک هفته به‌طول می‌انجامد. در اکثر موارد افراد با مصرف دارو‌های مسکن می‌توانند شدت این عارضه در بدن را کاهش دهند.

    مهم‌ترین علل کمر درد چیست؟

    اسپاندیلولیستز، بیماری‌های دیسکی، تنگی کانال نخاعی و بروز مشکلات مربوط به آرتریت ستون فقرات ازجمله عواملی است که احتمال ایجاد کمر درد در افراد را افزایش می‌دهد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید