تا بحال نام تاندونیت شانه به گوشتان خورده است؟ بسیاری از افراد حتی اطلاعی در رابطه با این بخش از بدن خود ندارند. حال ما به کمکتان خواهیم آمد تا به طور کامل در رابطه با این مورد اطلاعات کسب کنید. این بخش از بدن در صورت آسیب دیدگی فرد را دچار اختلال میکند میتواند بر زندگی روزمره و کارکرد بدن تاثیر بگذارد.
در کنار آشنا شدن با این اختلال سوالات مختلفی پیش خواهد آمد و اولین آنها این است که اصلا چرا التهاب شانه رخ میدهد؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید بهتر است با نی مارکت همراه باشید تا با چگونگی به وجود آمدن این مشکل، علائم آن و انواع درمانهایش آشنا شوید. همچنین در میان درمانها تعدادی از تمرینات خاص نیز ارائه شده که علاوه بر درمان مشکل میتوانند به پیشگیری از بروز این آسیب نیز کمک کنند.
چرا التهاب شانه رخ میدهد؟
هر اتفاق یا عملی که باعث شود شانه فرد بیش از حد مجاز خود فشار را تحمل کند باعث بروز تاندونیت شانه در فرد خواهد شد. این موارد شامل ورزش، تصادف یا حادثه و فشار بیش از حد مانند کار کردن طولانی مدت میشود. در ادامه تعدادی از علتهایی که عامل بروز تاندونیت شانه هستند را به شما معرفی خواهیم کرد.
- ساییدگی به دلیل بالا رفتن سن یا استفاده طولانی مدت از عضلات شانه
- فرسایش به دلیل کهولت سن
- تصادفات رانندگی
- فشار زیاد هنگام کار کردن
- ضربه هنگام ورزش
- کشیدگی هنگاف پرتاب یک جسم
- بیماریهای زمینهای مانند روماتیسم
موارد دیگری نیز وجود دارند که میتوانند فرد را دچار تاندونیت شانه کنند. به عنوان مثال اگر فردی همیشه روی یک پهلوی خود بخوابد و در طول خواب خود تغییر شکلی در حالت خود ایجاد نکند دچار این مشکل خواهد شد. درست است که تاندونیت شانه در این موقعیت زمان طولانی برای به وجود آمدن میخواهد اما بهتر است خطر آن را نادیده نگیرید و در حالت خوابیدن خود تغییراتی ایجاد کنید.
مطالعه بیشتر : دیکلوفناک 50 برای چیست؟
علت تاندونیت شانه چیست؟
تاندونیت شانه از عللهای رایج سفتی شانه هستند که باعث درد در این ناحیه میشوند. به صورت کلی آسیب شانه به دلیل ضربه و آسیب فیزیکی به وجود میآید. بیشتر از همه ورزشکاران و مخصوصا رزمی کاران به این مشکل دچار میشوند. در صورتی که یکبار آسیب دیده باشید و پس از آن ضربههای جزئی اما مکرر به شانه شما وارد شود، امکان بروز مشکل تاندونیت شانه را برایتان فراهم خواهد شد.
معرفی رایجترین علائم تاندونیت شانه
تاندونیت شانه علائم مختلفی دارد و این موارد در همه افراد یکسان نیست. در ادامه تعدادی از شایعترین علائم این مشکل را نام خواهیم برد. هر فردی ممکن است بر طبق اتفاق پیش آمده یک علائم خاص از خود نشان دهد. این علائم شامل موارد زیر خواهند شد:
- بروز درد و حساسیت در ناحیه جلویی شانه و کنار بازو.
- دردی که با تکان دادن دست به صورتی که تاندونها و عضلات شانه کش بیایند اتفاق خواهد افتاد. (بالا بردن دست، پایین آوردن دست، باز کردن دستها، تلاش برای بردن دست به پشت کمر و چرخش و گرداندن بازو)
- درد مزمن به حدی که خواب فرد را دچار اختلال کند.
- ناتوانی فرد در نگه داشتن بازوی خود در یک حالت خاص.
- ایجاد سفتی در قسمت بازو و شانه. (به گونهای که اگر به این قسمت دست بزنید سفتی به وجود آمده نسبت به دیگر قسمتها را حس خواهید کرد)
- شنیدن صدایی مانند کلیک کردن هنگام تغییر حالت بازو و جا به جایی آن به سمت بالا و پایین.
- ضعف کلی بازو و از دست دادن تحرک در بازویی که آسیب دیده است.
با توجه به موارد گفته شده بهتر است اولین کار شما مراجعه به پزشک باشد. برخی از دردها در ظاهر ضعیف و گذرا هستند اما اگر به آنها رسیدگی نکنید در مرور زمان به یک مشکل جدی تبدیل خواهند شد. این مشکلات میتوانند توانایی تکان دادن دست و بازو را از شما بگیرند. در صورت مراجعه به پزشک رسیدگیهای لازم انجام خواهد شد و تمامی خطرات و مشکلات پس از حادثه رفع خواهند شد.
درمان تاندونیت شانه - درمان التهاب تاندون شانه
به صورت کلی، درمان تاندونیست شانه با هدف کاهش درد و التهاب در این ناحیه صورت میگیرد. همچنین فرد را در برابر ناتوانی و عود کردن مشکل مقاوم میسازد و امکان تحرک دوباره را به فرد میدهد. درمانهایی که برای رفع این مشکل وجود دارند میتوانند ترکیبی از استراحت، بستن و ثابت نگه داشتن ناحیه آسیب دیده، استفاده از کیسه آب یخ یا آب درمانی باشند. درمان شانه در سه دسته صورت میگیرد.
- درمان درد کم: در صورتی که درد فرد کم باشد، درمان با کمک فیزیوتراپی، ماساژ، آتل و دیگر موارد صورت میگیرد.
- درمان درد متوسط: در این حالت درد فرد کمی بیشتر خواهد بود و هم با کمک موارد درمانی فیزیکی مانند فیزیوتراپی درمان صورت میگیرد و هم با کمک قرصهای مختلف درد فرد تسکین پیدا میکند.
- درمان درد شدید: در این صورت مشکل جدی بوده و کار فرد حتی به جراحی نیز میکشد.
درمان تاندونیت شانه به موارد مختلفی بستگی دارد. برای مثال با توجه به علائم، سن و سلامت عمومی شما مشخص خواهد شد که با چه نوع درمانی جواب خواهید گرفت. با مراجعه به پزشک و انجام تست و آزمایشهای لازم مشخص خواهد شد که وضعیت فرد تا چه حد بد است. در ادامه لیستی از روشهای درمانی مختلف برایتان آماده کردیم که آنها را ارائه میدهیم.
- داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی
- تمرینات تقویتی
- فیزیوتراپی
- اولتراسوند درمانی
- واکسن کورتیکواستروئید (تزریق)
- جراحی (جهت صدمات شدید یا پارگی)
مقاله پر بازدید : دست درد عصبی چیست؟
درمان خانگی تاندونیت شانه
در این بخش 6 راه درمان خانگی تاندونیت زانو را به شما معرفی خواهیم کرد.
- مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه یا NSAID ها:
ایبوپروفن و ناپروکسن دو نوع اصلی از NSAID ها هستند که با نام های تجاری ایبوپروفن (Advil) و ناپروکسن (Aleve) شناخته میشوند. این داروها به صورت بدون نسخه قابل خریداری هستند اما بهتر است حتما قبل از مصرف با یک فرد متخصص صحبت کنید. در رابطه با NSAID ها تداخلات دارویی مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید.
از انتقال گرما به شانه کمک بگیرید:
استفاده از پد گرمایشی میتواند یک درمان موثر برای درد تاندونیت شانه باشد. با انتقال گرما جریان خون در ناحیه آسیب دیده بیشتر خواهد شد و درد فرد بهبود خواهد یافت. اگر از پد گرمایشی الکتریکی استفاده کنید، باید درجه آن را روی متوسط قرار دهید تا پوست را نسوزاند. دقت کنید که نباید با پد گرمایشی الکتریکی به خواب بروید. پدهای گرمایشی مرطوب نیز گزینه خوبی هستند که با قرار دادن آنها در مایکروویو میتوانید گرمای خوبی را به قسمت آسیب دیده منتقل کنید. دقت داشته باشید که روی یک آسیب حاد یا تازه نباید گرما اعمال شود.
مالیدن یخ روی شانه آسیب دیده:
یخ یکی از بهترین گزینههای درمان خانگی است که با سرمای خود، التهاب موجود در شانه را برطرف خواهد کرد. قرار دادن یک بسته سرمایشی یخ به مدت 10الی 15 دقیقه میتواند به شانه کمک کند تا خود را باز سازی کند و بهبود یابد. اگر از تماس مستقیم استفاده میکنید بهتر است جهت جلوگیری از سرمازدگی هر 5 دقیقه یکبار یخ را از شانه خود جدا کنید. بهترین گزینه قرار دادن یک روبالشتی میان پوست بدن و یخ است.
درمان به کمک کشش در ناحیه آسیب دیده:
با کمک حرکات و تمرینات کششی که گرفتگیهای به وجود آمده در شانه را باز کرده و به روند درمان کمک میکنند، میتوانید درمان شوید. با این کار انعطاف پذیری در مفاصل و عضلات را به وجود خواهید آورد که باعث حرکت آزادانه عضلات میشود.
کرم های ضد درد، پمادها و ژلها:
کرمهای متفاوتی برای تسکین درد ناشی از تاندونیت شانه در بازار وجوددارند که در این بخش چند عدد از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
- Flex-all/فلکس اکتیو
- Biofreeze/بیوفریز
- Painrest /پینرست
- Salonpas/سالونپس
- Voltaren/ولتارین
درمان با تفنگ ماساژ و ماساژ ناحیه شانه:
از یکی از افراد خانواده بخواهید تا عضلات شانه شما را ماساژ دهد. اگر فردی را پیدا نکردید که بتواند درست شانه آسیب دیده شما را ماساژ دهد بهتر است به یک ماساژ درمانگر مراجعه کنید. تفنگ ماساژ نیست، از گزینههایی است که میتوانید با استفاده از آن درد خود را از بین ببرید.
درمان غیر جراحی تاندونیت شانه
از آنجایی که به ندرت پیش میآید که افراد به عمل جراحی روی بیاورند بسیاری از راههای غیرجراحی برای درمان وجود دارند. خوردن مواد غذایی مناسب یکی از این راهها است. مواد غذایی زیر از التهاب ناشی از تاندونیت زانو را کاهش میدهند:
- روغن زیتون
- روغن نعناع
- روغن مرزنجوش
- روغن اسطخدوس
- ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین، ماهی خال مخالی و تن
- گوجه فرنگی
- میوههایی مانند زغال اخته، توت فرنگی، پرتقال و گیلاس
- آجیل، مانند گردو و بادام
- سبزیجات برگ سبز مانند کلم پیچ، اسفناج و کلم
- آب کرفس یا آب چغندر
- گیاهان و ادویه جات مانند زنجبیل، کاین، دارچین و زردچوبه
افزودن موارد گفته شده به رژیم غذایی روزانه و حذف غذاهای فرآوری شده میتواند در درمان مشکلات اینچنینی تاثیرات مثبت و فراوانی داشته باشد.
سوالات متداول در مورد تاندونیت شانه
تاندونیت شانه از مشکلات التهابی است که احتمال ایجاد آن برای هر فردی وجود دارد. بسیاری از مشاغل که کار فیزیکی آنها زیاد است بروز چنین التهابهایی را برای فرد در بر دارند. اول از هر چیزی برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنید تا شدت درد و درصد آسیب شما مشخص شود. پس از آن برای درمان خود اقدامات لازم را انجام دهید. داروهای مختلفی که برای این درد وجود دارند میتوانند تا حد زیادی درد شما را تسکین دهند اما تا جای ممکن تلاش کنید تا درد خود را با روشهای طبیعی و بدون عوارض درمان کنید.
علت بروز تاندونیت شانه چیست؟
هر عملی که موجب قرار گیری فشار زیاد یا ضربه به شانه شود، باعث ایجاد اختلال در عضلات شانه میشود. ضربه در ورزش و فشار فیزیکی در اثر کار از علتهای بروز این مشکل میشوند.
علائم تاندونیت شانه کداماند؟
درد و حساست، ناتوانی در جا به جایی بازو، ایجاد سفتی در شانه، شنیدن صدای کلیک هنگام تکان بازو و ضعف کلی در ناحیه شانه و بازو از علائم تاندونیت در شانه هستند.
درمان تاندونیت شانه چگونه صورت میگیرد؟
با کمک داروهای غیر استروئیدی، پمادها و کرمهای موضعی آمپولهای مسکن تزریقی، ماسژ، فیزیو تراپی و جراحی میتوام تاندونیت شانه را برطرف کرد.